Felix en zijn groepen

Felix is een gezellige club voor iedereen die gewoon lekker wil bewegen in een hechte groep. Ooit in belangrijke mate gedragen door zelfs ultralopers (60 en 100km) voor wie de marathon op zich al lang geen uitdaging meer was.

Op vaste tijden wordt getraind en er zijn maar twee smoezen geaccepteerd om de trainingen af te gelasten: ijzel of onweer.

Onder alle omstandigheden, te warm, te nat, te stram, te veel spierpijn, te versleten, te moe, te druk, proberen we met elkaar gewoon lekker te trainen. Loop je eens wat minder, dan wordt er letterlijk en figuurlijk naar je omgekeken.

De vaste trainingstijden van Felix:

  • Dinsdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur
  • Zaterdagochtend van 8.00 uur tot 9.30 uur

De groepen gaan uiteen, maar na afloop is er gelegenheid om rond de Felixstamtafel in het clubhuis van DHL samen te komen.

De groepen

  

De MML

De MiddelLangeafstandsLopers, MLL, zijn de doorzetters die op een training meestal twaalf tot vijftien kilometers afleggen in een hoger tempo. Zij vertegenwoordigen Felix ook nog wel bij formele "loopjes" in de regio, zoals de City-Pier-Cityloop, De Tromper Optiek Golden Tenloop of de Droomtijdloop.De MLL-ers lopen zonder trainer en maken gebruik van de mooie natuurlijke omgeving die zich tussen Delft, Nootdorp, Zoetermeer en Pijnacker uitstrekt. Zij lopen hun kilometers over de paden in en om de Delftse Hout, de Dobbeplas, het Bieslandse Bos of zelfs de Balij nabij Zoetermeer. Er is altijd wel iemand in deze groep die een route voor ogen heeft en houdt..

 

De loopgroep

De loopgroep loopt, rekt en schudt los. Een loopje van ongeveer 8 km wordt onderweg meermalen afgewisseld met een setje oefeningen om de spieren los en soepel te houden. Een loop-ervaren trainer gaat iedereen voor in de route en de oefeningen. Iedereen doet wat hij of zij kan. Nooit wordt een verplichting opgelegd.

 

De wandelgroep

Soms wordt door de hardlopers (plagend) geroepen dat, als je nou niets meer kan, je dan maar moet gaan wandelen. Maar je kunt ook gewoon voor wandelen kiezen boven het hardlopen of fietsen. In clubverband bewegen in wandeltempo bevordert de conditie en is goed voor de sociale contacten.

De wandelgroep kennen we nog maar iets meer dan tien jaar. Omdat Felixers eigenlijk geen afscheid van de club willen nemen, voorziet deze groep in een groeiende behoefte. 
Inmiddels gaan er meestal zo'n tien mensen op pad van ex-renners tot pure wandelliefhebbers.
Per keer wordt zo'n zeven tot negen kilometer afgelegd in anderhalf tot twee uur.

De fietsgroep

Uit nood wordt soms iets moois geboren. Henny, onze eens zo fanatieke hardloper, kon dat niet meer doen vanwege slijtage aan de knieën. Maar hij vindt stilzitten ook niks.
Bij wijze van proef is hij gaan fietsen. Nu is het een vast onderdeel geworden van de zomertrainingen op de zaterdagochtend, tenminste als het weer het toelaat. Koffiedrinken halverwege is een vast onderdeel.