Geschiedenis van Loopclub Felix

En het geschiedde

Het weer van zaterdag 6 augustus 1966

Een gemiddelde, half tot zwaar bewolkte dag met een gem. temperatuur van 15 ℃. De wind was zwak en kwam uit West - Zuid-Westelijke richting. Er viel in totaal 0.1 mm neerslag in een periode van 0.4 uur. De zon scheen 8.5 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 19.4 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 10.9 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 10.3 m/s.

Het minimale zicht lag op 11-12 km en de relatieve luchtvochtigheid was 75 %.

Een prachtige dag voor de oprichting van Loopclub Felix.

Onze loopclub is voortgekomen uit een groepje sportieve lieden die in 1966 bij de kabelfabriek (NKF) in Delft werkten. Bewegen - of trimmen zoals dat toen heette - naast het werk vonden sommigen toen al belangrijk. Al snel werd er een bevoegde trainer gevonden en dat was Felix van den Broek (1926-2023). Klein van postuur maar gedreven en groot in zijn bewondering en enthousiasme voor onze hardloopvorderingen. Al lopende weg kreeg onze loopclub dan ook zijn naam.

We trainden om fit te blijven, maar ook toen al bijvoorbeeld voor de AV’40-loop in de Delftse Hertenkamp, een afstand van 7500m. De groep groeide en een vast onderkomen vonden wij in de jaren ’70 bij o.a. EDH aan de Sportring. Naast de groep die lekker recreatief bezig was, ontstond ook een marathongroep. Zo’n veertig man zijn in de loop der jaren ‘opgeleid’ bij Loopclub Felix om één of veel meer keren de marathon te volbrengen. Na zo’n twintig jaar vertrok de handbalvereniging EDH en zocht Felix een heenkomen bij DHL waar we nog steeds inhuizen en ons startpunt van de trainingen is.

Velen van onze Felixers zijn al jaren lid, maar nog lang niet versleten en wij hebben nog steeds plezier van het in groepsverband in beweging zijn. Marathonaspiraties hebben wij niet (meer). Daarvoor moet je bij een erkende atletiekvereniging zijn. Maar we hopen wel het ‘Felix-effect’ op nieuwe leden over te kunnen brengen. Daar zijn wij dan weer (al bijna zestig jaar) goed in.