Mei 2017                                                                                                                                  

                                                                                                                                             

FELIXERTJE

 


1.    Nieuwelingen

2.    Sportieve prestaties

3.    Herinneringen/Anekdotes

4.    Nieuwe Felix-loopshirts

5.    Planning trainingen komende maanden /
training zaterdag 13 mei a.s.

6.    Prestatieloopjes komende maanden

7.    Kopij volgende nieuwsbrief

            

Lever je oud papier in bij DHL!! Dat levert DHL geld op voor haar jeugd.


 

Hallo allemaal,

 

Onlangs is Kees Janssen overleden. Hij is 85 jaar oud geworden. Kees - die in zijn jonge jaren op hoog niveau op vooral nationale en internationale crosslopen acteerde - liep al jaren niet meer bij ons, maar was tot kort voor zijn overlijden nog volop actief met wandelen. Soms kwam hij nog wel eens in de kantine van DHL langs op de koffie om gezellig bij te praten.

 

Henk Zwijnenburg

 

 

 1. Nieuwelingen
  We hebben de afgelopen maanden weer een nieuw lid aan de Felix-loot mogen toevoegen. Het is Carla Noordeloos. Zij doet mee met de wandel- en/of fietsgroep. We wensen haar veel plezier.

 2. Sportieve prestaties
  Hieronder weer verslagen en uitslagen van loopjes en lopen waaraan leden van onze club in de afgelopen maanden hebben meegedaan. Zoals altijd is dat weer onder voorwaarde van de tamtam die mij daarvan doorgaans mededeling doet en soms van de mail of app.

  City-Pier-City
  Op een mooie, maar wel wat warme zondag 12 maart werd in Den Haag weer de jaarlijkse City-Pier-City gelopen. Tienduizenden lopers en loopsters deden hier weer aan mee, waaronder dit keer zeven Felix-mensen.
  Drie van hen deden mee aan de halve marathon. Joop Raaphorst finishte in een tijd van 2:08:32 uur, waarmee hij eerste werd in de categorie mannen 75+ (dit ondanks een nog niet geheel herstelde knie en met, zo zag ik in de uitslagenlijst, liefst 11 minuten voorsprong op nummer 2 in deze categorie).

  Emma van Sandick en Annemieke van der Plaat vonden het gezellig om gezamenlijk op te trekken op deze warme dag; zij beëindigden de ruim 21 kilometer in 2:31:15 minuten.
  Op de 10 kilometer hadden we louter dames aan de start. Carolien van der Rest was de rapste van deze dames met een tijd van 1:07:47 minuten. Yvonne en Tamara Havinga, alsmede Thérèse Krösschell vonden het leuk om bij elkaar te blijven. Tamara bleef bij haar moeder Yvonne en Thérèse bleef vanwege haar herstellende kuitblessure weer gezellig bij de beide Haviga-dames. Ze maakten er een plezierige loop van en zoals ze samen over de startstreep gingen, zo liepen ze ook samen over de finishlijn en hadden zodoende exact dezelfde eindtijd van 1:12:27 minuten.
  Uit eigen ervaring weet ik dat je niet altijd ongestraft samen over de finishlijn mag komen. In mijn militaire diensttijd, dat is eerlijk gezegd al enige jaren geleden, deed ik dat tijdens de stormbaan samen met vijf anderen ook eens. We mochten het direct daarna met z’n allen nog eens overdoen. Wij zessen hebben het toe  keurig opgelost, maar wees dus gewaarschuwd!!

  Kroegloop
  Mocht iemand van ons denken dat Felix-mannen aan deze loop van kroeg tot kroeg hebben deelgenomen, dan heeft die iemand het volstrekt mis. Niemand minder dan Willy Coops, we konden het eigenlijk allemaal wel een heel klein beetje vermoeden, heeft meegedaan aan deze kroegentocht, een loop over 9 kilometer van de Herberg Van Rune in Ruinen - haar nieuwe woonplaats - naar De Kastelein in Ruinerwold. Willy eindigde deze loop in een tijd van 58:31 minuten.

  Ruitenberg halve in Naaldwijk
  René Sjerp heeft op 25 maart meegedaan aan de halve marathon in Naaldwijk. In een deelnemersveld van bijna 450 lopers en loopsters finishte René in 1:39:21 uur als 124e loper.
  Joop Raaphorst heeft meegedaan aan de 10 kilometerloop; hij eindigde daar in een tijd van 56:20 minuten.

  Marathon Rotterdam
  Tamara Havinga en Thérèse Krösschell hebben op 9 april meegelopen in de Rotterdam Marathon. Niet de hele, maar de kwart marathon. Om precies te zijn moet de lengte van deze loop dan 10 kilometer, 548 meter en 75 centimeter zijn geweest. Beide dames hebben lekker gelopen, maar het warme weer maakte het wel zwaar. Vooral vanaf de zevende kilometer werd het zwoegen, maar allebei haalden ze de eindstreep. Zoals gebruikelijk lijkt te worden, kwamen Thérèse en Tamara gezellig samen over de meet in een tijd van 1:10:34 uur.

  IJsselloop
  Frank Foole had in het oosten van ons landje minstens zoveel last van de warmte als onze beide dames in Rotterdam. Frank liep op 9 april mee in de IJsselloop in Deventer. Hij overwon daar een afstand van 10 kilometer. Na een snelle start “bergop” over de IJsselbrug kwam hij zichzelf enigszins tegen in het verdere verloop van de strijd. Dat weerhield hem er niet van om deze loop in zijn geboortestad te eindigen in de mooie tijd van 54:30 minuten.

 3. Herinneringen/anekdotes
  Ik heb deze periode geen stukje mogen ontvangen van één van jullie dat ik zou hebben mogen plaatsen in dit hoofdstukje.
  Gelukkig is Wim Krösschell net een beetje aan het spitten geweest in zijn fotoarchief en viste hij daar enkele oude fotoherinneringen uit. Hierbij één van die foto’s. Deze is gemaakt is op 30 april 1991, dus ruim 26 jaren geleden.

  Op de oude Koninginnedag dus, wat tevens de verjaardag was van Rinus van der Graaf (onze ‘grote kleine’ man op de foto, 5e van rechts) die vanuit zijn huis jaarlijks deze loop deed samen met diverse andere langeafstandslopers. Al hoorde ik dat ze zich op deze koninginne- en Rinus-verjaardag beperkten tot een voor hen bescheiden 10 à 12 kilometertjes. Daarna zal er bij Rinus thuis aan het Oostblok vast nog een kopje koffie met iets lekkers erbij door de heren zijn verorberd. En wie weet nog wel iets meer dan dat.

4.    Nieuwe Felix-loopshirts
De nieuwe Felix-shirts zijn inmiddels besteld en aan de leden geleverd. Het gaat totaal om zo’n vijfentwintig nieuwe exemplaren. De shirts zijn erg mooi geworden.
Er is inmiddels een actie gestart om te kijken of er nog een tweede set shirts kan worden besteld. Voorwaarde van Runnersworld is dat we minstens tien exemplaren bestellen, net als dat voor de eerste bestelling gold.

Dus wie nog een shirt wil bestellen, omdat hij of zij er nog geen een heeft besteld of omdat hij/zij eigenlijk nog wel een tweede (of derde) exemplaar wil hebben, die kan dit doorgeven aan Tamara Havinga (of als zij er niet is aan Henk Zwijnenburg).

 1. Planning trainingen komende maanden
  Zeker is dat we in de komende maanden geen feestdagen hebben die onze planning in de war zouden kunnen sturen. Wel is het mogelijk dat het bij DHL vanwege toernooien zo druk is dat we naar een andere locatie moeten uitwijken.

  Zo verzamelen we in elk geval op de komende
              zaterdag 13 mei a.s. om 8 uur
  bij Café Du Midi aan de Noordeindseweg 70 in (Klein-)Delfgauw om van daaruit te gaan lopen, wandelen of fietsen.
  Douchen is er hier niet bij, maar koffie en iets lekkers is er na afloop zeker te koop.

 2. Prestatieloopjes komende maanden
  Hieronder volgt een kleine greep aan prestatielopen in de wijde omgeving.
  * Goudse Houtloop: 13 mei (5, 10 en 15 kilometer)
  * Leiden Marathon: 21 mei (5, 10, 21 en 42 kilometer)
  * Golden Tenloop in Delft: 25 mei (5 en 10 kilometer)
  * The Hague Royal Ten: 28 mei (10 kilometer)
  * Wateringse Veld Loop in Den Haag: 11 juni (5 en 10 kilometer)
  * Oranjeloop in Kwintsheul: 23 juni (5 en 10 kilometer)
  * Dobbeloop in Nootdorp: 25 juni (o.m. 5, 10 en 21 kilometer)
  * Midzomermarathon in Apeldoorn: 8 juli (75, 15, 21 en 42 kilometer)
  * De 10 van Noordwijk: 16 juli (5 en 10 kilometer)

 3. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind juli 2017 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

  En wie o wie levert iets aan voor het hoofdstuk herinneringen/anekdotes??