Mei 2016                                                                                                                       

                                                                                                                                            

FELIXERTJE

 

1.    Jubileum

2.    Nieuwe gezichten

3.    Sportieve prestaties

4.    Publiciteit

5.    Website

6.    Slepende blessures enz.

7.    Herinneringen/Anekdotes

8.    Planning komende maanden

9.    Loopjes komende maanden

10.  Oud papier

11.  Kopij volgende nieuwsbrief

 

Hallo allemaal,

 

Een lange tijd kijk je er naar uit, maar voor je het weet ligt het achter je. Op 9 april hebben we als Loopclub Felix ons vijftig jarig bestaan gevierd. In de nieuwbrief zijn hierover twee stukjes opgenomen, een van Felix en een van Teja.

Menigeen zal inmiddels druk aan het lezen zijn in de Felix-glossy die tijdens het jubileumfeest werd gepresenteerd. En na 50 jaar heeft Felix zelfs een eigen website! Hierover lees je meer onder punt 6.
Lees ook even punt 8. Dat gaat over de planning in de komende maanden en de trainingen die we (beter) niet vanuit DHL kunnen doen.

 

Henk Zwijnenburg

 

 

1.    Jubileum
Hieronder tref je liefst twee stukjes aan met een terugblik op het jubileum dat we op 9 april met velen hebben gevierd. Het eerste stukje komt van Felix van den Broek, het tweede komt van Teja van Rooijen.

a. Bericht Felix en Hen v.d. Broek
Zondag 10 april 2016
Dag Frank,
Even, zeg maar gerust vanuit “de nog aanwezige WARMTE”, van het feest van gisteren een spontane reactie. Het was geweldig, overweldigend, prachtig enzovoorts. Wij, mijn vrouw en ik, hebben er enorm van genoten.
In de aanhef kwam het woord warmte voor. Welnu, dat was het. Enkele uren in grote aandacht vanuit, inderdaad menselijke warmte, bijeen zijn. dat was groots. Geheel en al in overeenstemming met het speciale karakter van deze loopgroep.
Hulde en respect voor allen die daaraan hebben bijgedragen. Maar vooral ook
EXTRA HULDE VOOR DE GROEP ALS GEHEEL!!!

M
et dankbare herinnering,
Hen en Felix

b.
Terugblik Teja van Rooijen
2016……..Felix……… 50 jaar…..
De club dan toch, want Felix zelf is al 90 jaar. Het levende bewijs dat blijven bewegen goed voor je is. Hij, en zijn vrouw, waren er, dankzij het ludieke idee van Marian om langs zijn huis te lopen en hem persoonlijk uit te gaan nodigen.
En ja, dan komt het idee om het te gaan vieren. “Wie meldt zich aan?” vroeg Henk, voor de organisatie. En gelukkig, vier leden meldden zich, te weten: Frank, Maria, Emma en ondergetekende.
Het plan “We organiseren een feestelijke bijeenkomst op 9 april” was er snel, hetgeen resulteerde in de mooie avond die we met z`n allen hebben beleefd bij de petanque club Midi.
                                                       
Vanaf 16.30 uur stroomden de mensen binnen en genoten van een welkomstdrankje en van elkaar. Het geroezemoes klonk feestelijk hetgeen, voor sommigen misschien te snel, onderbroken werd door de vraag: “Wilt U met z`n allen naar de hal gaan om het spel te spelen?“ (Nou ben ik heel wat gewend op het gebied van het mennen van groepen kinderen, maar jullie deden er niet voor onder: blijven staan, doorkletsen, niet reageren, ach mijn hele onderwijsgevoel kwam terug….). Maar het lukte.
Na wat startproblemen bij de indeling van de groepen kon dan toch iedereen spelen. We kunnen er gerust van uitgaan dat vele regels met voeten getreden zijn (expres of per ongeluk, dat laat ik wijselijk in het midden), maar de sfeer was grandioos. Ik zag bij velen het kind in de mens weer naar boven komen. Prachtig.
Het sportieve deel werd gevolgd door de maaltijd, die al dampend op ons stond te wachten en na een heerlijke amuse kon iedereen zijn buik(je) vullen.
Vervolgens deden we nog een ronde petanque en lieten we ons de daarna geserveerde koffie en zelfgemaakte appeltaarten, door Maria en mijzelf, goed smaken.
Om een uur of 21.00 kon dan het programma starten wat, door de inzet van velen, vorm was gegeven, te weten:
- Een muzikaal intermezzo, met liederen, door Anneke, Emma, Wim, Quub, Carolien en Henny. Het was geweldig om te zien en te horen hoe iedereen eensgezind meezong, hetgeen onderstreept wat Felix zei: het warme gevoel wat deze club uitdraagt.
- Daarna werd Rob, want jarig, toegezongen en na een drankje kreeg iedereen een petje (op/af) voor de quiz. De twee winnaressen waren Tineke en Carmen, waarvan Tineke door al haar voorkennis geen verrassing was, terwijl Carmen, toen deze club opgericht werd, nog geboren moest worden!!
- En tot slot mocht Joop weer ouderwets los gaan, en dat deed hij, in zijn mini-conference waarbij hij de hoogte- en dieptepunten van Felix-leden en de landelijke en lokale politiek op onnavolgbare wijze door elkaar heen vlocht. Hulde.

Maar voor we afsloten werden we door Annemieke nog “ingeleid” om de bevalling van de glossy “Felix” mee te maken. Deze verliep pijnloos en het resultaat mag er zijn (of zeggen niet alle ouders dat?), een prachtig blad, gemaakt door Annemieke, Joop, Rob, Frank en Emma, met de onontbeerlijke bijdrage in de vorm van verhalen en foto`s door vele leden. Bedankt allemaal.
En zo is er met dit feest een mooie herinnering geboren waar we aan de stamtafel nog lang van na kunnen genieten.

Namens de commissie willen wij iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage en voor de geweldige opkomst. Want zonder jullie was dit feest niet mogelijk geweest.

 1. Nieuwe gezichten
  Het wordt eentonig. Ook in de nu achter ons liggende maanden hebben we geen nieuwe leden mogen verwelkomen.

 2. Sportieve prestaties
  Hieronder weer verslagen en uitslagen van loopjes en lopen waaraan leden van onze club in de afgelopen maanden hebben meegedaan. Althans, datgene waarvan ik weet heb omdat ze mij zijn doorgemaild of doordat ik er op een of andere wijze iets over heb gehoord en die ik dan ook nog eens in mijn lange termijn geheugen had opgeslagen om het naderhand in deze nieuwsbrief te kunnen verwerken.

  Halve marathon van Midden-Delfland
  Zaterdag 20 februari had Joop Raaphorst de halve marathon van Midden-Delfland willen lopen. Had, want zijn knie weigerde mee te werken aan dit voornemen. In plaats van lopen ging Joop een nieuwe spuit corticosteroïden halen bij zijn huisarts om – zo schreef hij me – zijn knie te verwennen.

  City-Pier-City Loop Den Haag
  Op zondag 6 maart liepen weer diverse Felixers mee in de diverse drukke tot massale pelotons van deze jaarlijkse happening in Den Haag. Diverse kille maartse buien en de koude wind deerden hen niet.

  Annemieke v.d. Plaat schreef voor de Felix een artikeltje dat ik hier onbeschaamd min of meer gewoon overneem. Het betere jatwerk, zogezegd.
  “Terwijl voor mij de zwaarste inspanning voorafgaand aan de CPC plaatsvond en ik haast opgelucht – omdat het werk voor maandag toch nog op tijd af was – lekker ontspannen door het Haagse holde werd er op afstand vanaf de bank bijzonder actief meegelopen met de Felix-CPC-lopers. Kijk, anoniem deelnemen aan een loopje is er al jaren niet meer bij. Als je denkt in de schaduw van de maatschappij ongemerkt te kunnen hardlopen, werkt het ontnuchterend om je eigen naam eens te googelen. Sinds de veramerikanisering van je inschrijving word je ook al door volkomen onbekende omstanders vrolijk toegeroepen met je voornaam. Maar met de CPC 2016 zijn we weer een grens over gegaan; iedere burger kan elke loper vanaf zijn bank real time volgen. Terwijl ik nog niet eens thuis was, kreeg ik via de whatsapp al de felicitaties, mijn eindtijd en een korte analyse van mijn loop, inclusief de dip op 10 kilometer! Toewijding aan de club of een moderne vorm van stalking?!”

  Resteren nog de namen van alle vier deelnemers, de gelopen afstanden en de eindtijden.
  * Frank Foole liep de 10 km in 0:50:47 uur (tot Franks leedwezen 17 seconden achter zijn broer).
  * Tamara Havinga deed ook de 10 km, zij liep de afstand in 1:08:33 uur.
  * Annemieke v.d. Plaat liep de 21 km in 2:06:50 uur.
  * Tynke Siegersma deed eveneens mee aan de halve marathon die zij uitliep in 2:30:03 uur; het was haar 5e CPC halve marathon.

  Zandvoort Circuit Run
  Zo nu en dan kijk ik wel eens op facebook en toevallig deze keer naar Tamara’s site omdat ze een nieuwe foto had geplaatst. Laat daar nou staan dat ze heeft meegelopen bij de Zandvoort Circuit Run en wel op de 12 kilometer!! Dat vraagt dus om nader onderzoek op internet om uit te zoeken wat ze daar heeft gepresteerd. Nou, dat kan ik jullie nu melden. Ze heeft die 12 kilometer door de heuvelachtige duinen en over het strand afgelegd in een tijd van 1:28:11 uur.

  Van der Windt Verpakking Run Naaldwijk
  Wat een fraaie namen weten ze toch te verzinnen voor prestatie- en wedstrijdloopjes die vroeger door het leven gingen onder algemene benamingen zoals de “10 kilometer van ……….”. Je wordt bij deze loop voor mijn gevoel zelfs tot pakketje bevorderd voor je aan de start mag verschijnen. Joop Raaphorst was één van die pakketlopers. Hij deed dit jaar niet mee aan de halve marathon - een afstand die meer bij Joop past - vanwege zijn knieproblemen, maar hij heeft de zaak nu zover onder controle dat hij zich heeft gemengd in het 10 kilometer gewoel. Belangrijke reden om dan maar aan deze afstand mee te doen was voor Joop dat hij hier “natuurlijk niet mag ontbreken”. Joop liep de 10 kilometer in de mooie tijd van 53:59 minuten.
  Hij heeft voor ons allemaal ook diverse loopjes in beeld gebracht waarvan hij aanneemt dat diverse van ons hieraan best deel kunnen nemen. Die vind je terug onder punt 9.

  Marathon Rotterdam
  Doreen Pouwels heeft ook dit jaar weer meegelopen in deze marathon. Bij mooi, droog en zonnig weer liep ze de 2.195 meter in een tijd van 4:53:59 uur. We hopen Doreen binnenkort weer op de trainingen te kunnen verwelkomen.

  Golden Ten Loop
  Wat een mooi weer was het op donderdag 5 mei, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag in één. Of was het voor de lopers toch iets te warm? Ik wist het niet, want ik liep niet mee. Op 7 mei hoorde ik tijdens de training dat het inderdaad nogal warm was om te lopen. Hieronder vind je de eindtijden van de dertien Felix-lopers die meededen.
  Allereerst de 5 kilometer. Daaraan deden vier Felixers mee. Rob Bloot liep deze afstand in 34:16 minuten. Hij werd op de voet gevolgd door Anneke Luijten, die er 34:27 minuten over deed. Christiaan!! Havinga deed er 35:55 minuten over met daar weer pal achter zijn eega Yvonne die netto twee seconden meer liep. Zou Chris nou werkelijk Yvonne zijn hielen hebben laten zien in de laatste meters??
  Op de 10 kilometer hadden we negen deelnemers. Veruit de beste tijd was voor René Sjerp, die finishte in 45:34 minuten. Frank Foole finishte op eerbiedige afstand in 52:06 minuten. Joop Raaphorst deed er 56:04 minuten over en Carmen Kooloos passeerde de meet exact één minuutje na Joop in 57:04 minuten. Annemieke van der Plaat passeerde de finish na 58:40 minuten en Doreen Pouwels deed er maar drie seconden langer over. Simone Stadhouders kwam net boven het uur binnen in 1:01:19 uur. Tenslotte, maar niet als laatsten van de deelnemers aan deze loop, arriveerde Tamara Havinga in 1:11:53 uur, op korte afstand gevolgd door - hoffelijk als hij is - Wim Krösschell als oudste van alle deelnemers in 1:11:57 uur.

 3. Publiciteit
  * Als voorbeschouwing op de Golden Ten Loop heeft Delft op Zondag aandacht besteed aan de oudste deelnemer. En die oudste deelnemer is Wim Krösschell met zijn 79 levensjaren. Wim gaf niet alleen een inkijkje in zichzelf, maar ook in onze loopclub. Tevens vroeg hij aandacht voor het 50-jarig jubileum dat Felix op 9 april ging vieren.
  * Dat jubileum heeft ook via verschillende media de publiciteit gehaald. De Delft op Zondag plaatste een stukje van mijn hand met daarbij twee foto’s. De Delftse Post plaatste in haar papieren editie jammer genoeg niets, maar het stukje heb ik wel op hun website kunnen plaatsen. Ik heb niet gehoord dat het stukje andere media, waar ik het heen heb gestuurd, heeft gehaald.

 4. Website
  De tekst op de DHL-website was nogal verouderd, wat ik mezelf mag aantrekken. Inmiddels heb ik via Gert Kok van DHL de tekst laten wijzigen.
  Henk van der Meij heeft, zoals hij inmiddels via een mail heeft laten weten, er voor gezorgd dat Felix een eigen website heeft. Deze is inmiddels in de lucht. De site www.loopclubfelix.nl ziet er netjes uit. Wel kijken we nog naar verdere verbeteringen. Als iemand van jullie suggesties hiervoor heeft, schroom dan niet om die door te geven.
  Ik heb Henk beloofd om naar de ‘geschiedenis’ van Felix te kijken. Ik neem aan dat ik diversen van jullie zal benaderen om die geschiedenis zo goed mogelijk in kaart te krijgen. Want één ding is zeker: ik weet onvoldoende van die geschiedenis. Maar onze glossy zal ongetwijfeld enige stof leveren die in die geschiedenis kan landen.

 5. Slepende blessures enz.
  Ook deze keer beperk ik me tot slechts enkele van de mensen die langdurig ‘aan de kant staan’.
  Michel van Ruijven wordt weer behandeld voor zijn prostaatkanker. Ergens in de zomer hoopt hij te horen dat de behandeling afdoende is geweest.
  Rob Brouwer is gestart met hartgym. Dat mag hij zo’n twaalf weken doen, verwacht hij. De eerste twee keer hebben hem niet aan het zweten gekregen.
  Leo Romberg is, zo vertelde Wim Krösschell me, weer heel voorzichtig bezig met kleine stukjes lopen en wandelen. En van Leo zelf heb ik dat inmiddels ook gehoord; hij zei me dat een stukje afwisselend trimmen en wandelen van totoaal enkele kilometers zwaarder aanvoelt dan marathons uit het verleden. Maar wie weet waartoe dat toch kan leiden. Uit het verleden weten we dat Leo uit geslagen positie kan terugkomen!!

 6. Herinneringen/anekdotes
  Iemand vertelde me over een PR. Tja, waar staan die letters PR nou eigenlijk voor? Ze kunnen staan voor Public Relations, voor Politieke Recherche of voor Poste Restante. Maar dat betekent het in dit geval niet.
  Nee, het gaat dit keer om het PR van KvdK of wel het Persoonlijk Record van Koos van der Kraan. En niet zomaar een Persoonlijk Record, nee een Bredaas Persoonlijk Record. Koos loopt eens per week een rondje door het Bredase groen. Na zijn pensionering is hij daarmee actief gestart. De eerste keer dat hij die ronde liep, deed hij er zo’n 1 uur en 28 minuten over. Die tijd had hij al aangescherpt naar circa 1 uur en 19 minuten, dus maar liefst negen hele minuten sneller. Maar …… het kon nog sneller. Enkele weken terug verpulverde Koos zijn PR en bracht dat nu op 1 uur 16 minuten en 55 seconden of ergens daaromtrent. Dat is toch maar mooi zo’n slordige drie minuten sneller dan zijn vorige PR. Mogelijk kunnen we nu spreken van een echt BPR. Ik acht Koos er overigens toe in staat om ook dit BPR moeiteloos naar de geschiedenisboeken te verwijzen. U hoort vast nog van Koos.


 7. Planning komende maanden
  DHL heeft de komende periode diverse jeugdactiviteiten gepland staan. Daardoor is er voor ons op een aantal zaterdagen geen kleed- en doucheruimte beschikbaar en is het in de kantine ook erg druk. Het gaat om de volgende zaterdagen:
  * 21 mei;
  * 28 mei;
  * 2 juli.
  Waar we op deze data gaan trainen, zal nog worden besproken. Zodra dit bekend is, dan hoor je dit. Overigens, als iemand van jullie een goed idee heeft om op één van deze trainingsdata ergens anders dan in Meijendel te gaan lopen, dan horen we dat graag. Een kantine of restaurantje waar we na afloop terecht kunnen voor een kop koffie is daarbij wel een pré.

 8. Loopjes komende maanden
  Joop Raaphorst gaf me een aantal loopjes door die, zoals ergens boven al geschreven, voor ons allemaal leuk zijn om aan mee te doen. De Golden Tenloop stond daar ook bij, maar die is al verlopen.
  * 14 mei: DIOS Lenteloop in Den Hoorn (10 km); naast de 10 km is er ook een 5 km-loop en op 15 mei kun je aan diverse wandeltochten meedoen.
  * 27 mei: Dorpsomloop in Ter Heijde (10 km); ook hier is een 5 km-loop.
  * 17 juni: Oranjeloop in Kwintsheul (10 km) en ook hier kun je 5 kilometer lopen.
  * 2 juli: Kadeloop in Schipluiden (12 km); het wordt eentonig, want de 5 km staat ook hier op het programma.
  * 30 juli: Dorpsloop in Maasdijk (10 km); met ook hier de kennelijk traditionele 5 km
  * 13 augustus: Bradelierloop in De Lier (10 km), met alweer een 5 km
  * 24 september: Westlands Mooiste, of wel de Rijk Zwaanloop in ’s-Gravenzande (16 km). En ook hier staat een 5 km-loop op de rol.
  Al deze prestatielopen zijn op redelijk korte afstand van onze woonplaatsen. En alle loopjes zijn onderdeel van een circuit. Voor iedere loop krijg je punten n.a.v. de gelopen tijd en met minimaal vijf loopjes word je opgenomen in het eindklassement. Laten we eens kijken hoeveel animo hiervoor is.

 9. Oud papier
        Lever je oud papier niet in bij Avalex.
  Ik blijf het herhalen. Gooi je oud papier niet in de blauwe container maar neem het mee naar DHL. Bij DHL kun je namelijk je oud papier ook kwijt. Ik neem het zelf, net als diverse andere leden, mee op de fiets; met een auto kan het dus nog makkelijker.
  Rechts van de ingang staat de grote groene container waar je papier en karton in kunt storten. De opbrengst van het oud papier komt ten goede aan de jeugd van DHL.
  Ook staat er een kledingcontainer van KICI, waar je kleding en schoenen in kwijt kunt die je zelf niet meer draagt. Zo krijgen deze artikelen op een of andere wijze een tweede leven.

 10. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind juli (
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).