November 2019                                                                                                                        

                                                                                                                                             

FELIXERTJE

 


1.    Nieuwelingen

2.    Pers

3.    Verbouwen bij DHL

4.    Sportieve prestaties

5.    Herinneringen/anekdotes

6.    Planning trainingen komende maanden

7.    Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën

            

Lever je oud papier in bij DHL!! Dat levert DHL geld op voor haar jeugd.


 

 

Hallo allemaal,

 

De drie maandjes tussen de Felixertjes zitten er weer op. Dus ligt er weer een nieuwe voor. Deze keer zelfs weer eens met een anekdote, een recente zelfs. Wie weet doet dit goede voorbeeld wonderen en komen er wat herinneringen of anekdotes boven drijven om in een volgend Felixertje te worden gepubliceerd.

Joop Raaphorst heeft eind oktober tijdens het trainen een lelijke val gemaakt op het Virulypad. Na afloop van die training zat Joop nog gewoon aan de stamtafel om nog iets te drinken en grapjes te maken over zijn buiteling. Op Joop zijn eigen wijze verwoordde hij zijn val in een bericht als volgt:
“ Mijn Frank-en-(on)vrije val met noodlanding op het Virulypad (Viruly zou zelf beter geland zijn) heeft tot gevolg dat ik voorlopig niet meer op Delft vlieg. Ik heb een breuk in de pols en ribben gekneusd; de overige verwondingen vallen mee. Ik blijf in de hangar totdat ik weer vliegvaardig ben.”

 

Henk Zwijnenburg

 

 

 1. Nieuwelingen
  Afgelopen maanden hebben we twee nieuwe leden mogen verwelkomen. Het zijn Linda en Marco Wolf. We wensen hun een sportieve en gezellige looptijd bij ons.

 2. Pers
  Het is niet altijd feest. We hebben, zoals uiteraard vaak het geval, de pers niet kunnen halen. 3. Verbouwen bij DHL
  De vernieuwing van de DHL-accommodatie zit er zo’n beetje op. Een groot deel van de verschillende ruimten achter de kantine is compleet nieuw opgetrokken tot aan de laatste paar kleedlokalen en de bestuursruimten. Komende zondag komt de wethouder van sport, Karin Schrederhof, de officiële opening van de vernieuwde accommodatie verrichten. Rob Brouwer en Wim Krösschell zullen namens Felix bij die opening aanwezig zijn.

4.    Sportieve prestaties
Hieronder vind je weer de sportieve resultaten die verschillende leden hebben behaald in de afgelopen periode. Eigenlijk mag ik in dit geval zelfs zeggen dat het om sportieve resultaten gaat van één enkel actief looplid. Sta je er ten onrechte niet bij? Geef dat dan snel aan mij door, want dan ruim ik plaats in in de volgende editie.

Joop-loopjes
Doorgaans krijg ik van Joop Raaphorst zijn uitslagen door, voorzien van de nodige informatie en soms zelfs voorzien van verhaaltjes over het wel en wee van Joop tijdens de loop. Deze keer is zijn informatie wat kaler geweest dan gebruikelijk. Hieronder wel de informatie zoals ik die van Joop door heb gekregen. Met de hoop van mijn kant dat het een volgende keer weer iets meer body heeft (ik weet: soms neem ik een verhaal niet of misschien wel heel anders op, en wie weet - foei foei - vergeet ik wel eens iets dat ik wel heb ontvangen; en tja, Joop loopt de eerstkomende paar maanden naar ik vrees niet).
* Tijdens de 20e Rijk Zwaanloop in ’s-Gravenzande liep Joop de 10 Engelse Mijlen (of wel 16,09344 km) met windkracht 6/7 bft (soms mee, soms tegen) in 1u35.50. Het was zijn 15e deelname hier, de zwaarste en de langzaamste, maar het is - zo meldde Joop - wel “Westlands Mooiste”!
* De Oranjeloop Kwintsheul over 10 kilometer ging in 57:38.
* Tijdens de Kerkpolderloop in Delft liep Joop de 5 km in 27:23.
* Bij de jaarlijkse Bradelierloop in De Lier liep Joop eveneens (slechts) 5 km en deed dat in 28:57 (bij 29gr C).

5.    Herinneringen/anekdotes
Anneke Luijten, die helaas voor enige tijd uit de running is vanwege een operatie, vroeg me of ik een verhaaltje wilde schrijven over avonturen van de fietsgroep tijdens een fietstochtje van een paar maanden terug. Daaraan geef ik graag gevolg; ik was er namelijk zelf ook bij.

Henny Pronk mailt de potentiële fietsers altijd voordat de groep gaat fietsen. Zo ook vrijdag 9 augustus jl. Henny gaf in zijn mailtje aan dat er volgens verwachting wel een behoorlijke wind zou zijn op zaterdagmorgen. Maar hij had daar wat op gevonden. Hij had iemand bereid gevonden om, samen met hem, het kopwerk voor zijn rekening te nemen.


En zo geschiedde. Henny verscheen zaterdagmorgen 10 augustus met een maat bij DHL. Niet zo maar een maat. Neen, die maat was niemand minder dan onze eigen Rob Brouwer. En zij waren niet beide afzonderlijk op de fiets. Neen, zij waren gezamenlijk op één fiets, of wel een tandem.
Er stond die ochtend inderdaad veel wind, maar het was wel droog. Althans, het eerste halve uurtje. Want halverwege brak er een eerste klein buitje boven onze hoofden los. Gelukkig was er een paar honderd meter verderop een tunneltje, waarin we konden schuilen voor die nattigheid. En ach, voor we het wisten was het weer droog. Dus verder fietsen en trappen op de pedalen.
Henny wist dat we bij Oude Leede over een rustig weggetje of fietspad moesten kunnen rijden, want hij had daar in het land wel eens iemand zien fietsen op een plek waar hij nog niet was geweest. Maar hoe daar te komen? Och, we nemen gewoon het eerste pad naar links en dan moeten we er komen, dacht Henny. Mooi niet dus. Wij derhalve terug naar het punt waar we linksaf waren gegaan met de bedoeling om dan maar dwars door Oude Leede verder te fietsen.
Maar naar boven kijkend sprak de lucht andere taal. Het zag er inderdaad behoorlijk dreigend uit. Goede raad is duur. Dwars door Oude Leede rijden zou een langere fietstocht zijn dan op onze schreden terugkeren via Pijnacker, waar we vandaan waren gekomen. We hebben het nog een tijdje droog gehouden, maar voor we Pijnacker uit waren, hadden we al twee keer moeten schuilen voor weer een nieuwe bui. Uiteindelijk reden we in een miezerregentje toch maar verder om erger te voorkomen. Dat lukte niet helemaal, want op het “warme pad” begon het hard te regenen.
Maar mazzelaars als wij waren, het was gelukkig een heel kortstondige stortbui, want op dat pad heb je absoluut geen schuilmogelijkheden. Daardoor kwamen we niet als verzopen katten terug op het honk en konden we ons aan de stamtafel weer laven aan de koffie of thee, al dan niet met een hapje er bij.
Voor Rob Brouwer was het uiteraard een teleurstellende fietstandem-avontuur, die vast en zeker nog een keertje in betere omstandigheden kan worden overgedaan. En dat het een avontuur is, dat weet ik zeker. Want ik heb inmiddels ook een keer een tandem-avontuur met Henny mogen beleven.

 1. Planning trainingen komende maanden
  Er zijn twee dinsdagtrainingen in december die, naar ik verwacht, zullen uitvallen. Het gaat om de trainingen van:
              * 24 december (kerstavond) en
              * 31 december (oudejaarsavond).
  Houd daar maar vast rekening mee. Mocht er toch worden getraind, dan wordt dat vooraf zeker gemeld.
  En ergens achterin december zal er vast weer een eindejaarsbijeenkomst voor de hele club zijn. Wanneer? Dat zal binnen niet al te lange tijd worden besloten.

 2. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind januari 2020 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).