November 2018                                                                                                                        

                                                                                                                                             

FELIXERTJE

 


1.    Nieuwelingen

2.    Sportieve prestaties

3.    Herinneringen/Anekdotes

4.    Planning trainingen komende maanden

5.    Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën

            

Lever je oud papier in bij DHL!! Dat levert DHL geld op voor haar jeugd.


 

 

 

 

Hallo allemaal,

 

’t Is weer voorbij, die mooie zomer. Gerard Cox zong het ooit en wij hebben een lange zomer lang het idee gehad dat de zomer nooit meer voorbij zou gaan. Maar zoals elk jaar is er ook dit jaar toch een einde gekomen aan die mooie zomer en zijn we in rap tempo op weg naar de winter.

Eind oktober heeft Michel van Ruijven afscheid moeten nemen van zijn vrouw Noldy. Ze is slechts 73 jaar oud geworden. We wensen Michel en zijn (klein)kinderen sterkte met dit verlies.
Gerrit Greve, een oud-lid van onze club, is in de afgelopen maand eveneens overleden. Ook de familie van Gerrit wensen we sterkte met dit verlies.

Belangrijke data vind je onder punt 4. Planning trainingen komende maanden. Graag jullie speciale aandacht daarvoor.

Henk Zwijnenburg

 

 

 


 

 1. Nieuwelingen
  Robin Bos liep in het voorjaar al een aantal keren mee om te trainen voor een prestatieloopje (ik dacht de Golden Ten). Ook daarna liep ze nog een enkele keer mee. Omdat ze het bij ons lekker naar haar zin heeft, besloot ze onlangs om zich bij ons aan te sluiten als volwaardig lid. Robin is daarmee de jongste telg aan de Felix-boom met haar 21 lentes. Ze brengt daarmee de gemiddelde leeftijd van de club een stukje omlaag.

 2. Sportieve prestaties
  Ik ben nogal vaak afwezig geweest de laatste maanden, loop al een half jaar door een voetblessure niet meer en heb al met al toch wat minder tijd besteed aan het achterhalen van de sportieve prestaties van dees en geen. Dus de uitslagen en verhalen hieronder zijn soms wat summier en mogelijk daardoor niet volledig. Verzoek aan jullie:
  Tamtammeren jullie wat vaker in mijn richting over loopjes waaraan je hebt meegedaan. Het liefst via de mail, want dan hoef ik alleen maar te onthouden dat ik je bericht overneem in het Felixertje.

  Langs de Gouweloop
  Joop Raaphorst heeft meegedaan aan de 50e ‘Langs de Gouweloop’ in Waddinxveen over 5 kilometer. Men zal zeggen nou en, is dat zo bijzonder? De meesten bij Felix kunnen probleemloos een 5 km-loopje aan. Het bijzondere was echter dat Joop in 1969 daar ooit meegedaan heb aan de 1e ‘Langs de Gouweloop’ over 5,7 kilometer. Je kunt dus zeggen dat hij bijna 50 jaar geleden aan de wieg van deze loop stond. En dat was in het eerste jaar dat hij bij NKF-ABC (Felix dus naderhand) was komen lopen. Het bijzondere van deze 50e ‘Langs de Gouweloop’ was ook dat de route, in tegenstelling tot 1969, totaal niet langs de Gouwe liep. In gesprek met de organisatie werd Joop verteld dat zij dachten dat deze loop de eerste jaren anders heette. Zijn zorgvuldig bewaarde en meegenomen vaantje van destijds bewees echter dat Joop gelijk had. Na een korte huldiging (van deze oudste deelnemer) op de startlijn kon hij vervolgens onder prima weersomstandigheden de 5 kilometer afleggen. Met een 69e plaats van de 136 deelnemers verliet Joop tevreden deze 50e (niet) ‘Langs de Gouweloop’, een halve eeuw wedstrijdloopjes/lopen achter zich latend in een mooie tijd van 27:07 minuten.

  Rijk Zwaanloop
  Joop Raaphorst heeft wederom aan deze loop ‘s-Gravenzande meegedaan. Hij liep daar de 10 Engelse mijl; dat is omgerekend ruim 16 kilometer. Hij overbrugde deze afstand door zijn eigen woonplaats, ongetwijfeld aangemoedigd door menig voor hem bekende dorpsgenoot, in 1:33:17 uur.


  Vierdaagse Marbella
  Felix is wederom op de internationale tour gegaan. Coos Vermeulen heeft, samen met zijn vrouw, meegedaan aan de Vierdaagse van Marbella (Spanje). Ze liepen daar vier dagen achtereen 20 kilometer per dag. Één dag hadden ze wat minder mooi weer, maar verder hebben ze heerlijk gewandeld. Ook al was het ook nog eens één dag flink klimmen over een afstand van zo’n kilometer of acht.

  Wandeltocht Amsterdam

  Tja, en toen waren er twee trimdames die besloten om in Amsterdam te gaan wandelen. Je denkt dan dat die tocht start vanaf de Dam of vanaf het Centraal Station. Maar nee, deze wandeltocht startte kennelijk vanaf station Amsterdam-Zuid of het Olympisch Stadion (dat begreep ik in elk geval van de website). De twee dames die daar mee wandelden waren Tamara Havinga en Thérèse Krösschell.

 3. Herinneringen/anekdotes
  Joop Raaphorst leverde een herinnering aan onder de kop:

                         Een herinnering  aan Rinus van der Graaf

  Op 30 september was het alweer tien jaar geleden dat onze toenmalige voorman en voorloper Rinus van der Graaf is overleden. Jarenlang trainde hij, na het stoppen van Felix van de Broek, de opbouwgroep maar de jaren daarvoor gaf hij enthousiast leiding aan de langeafstand groep. Dat was toen trouwens een omvangrijke groep voor een ‘trimclub’. We brachten het in de jaren van het vorige millennium tot zo’n veertig  van ons die een of meerdere, of zelfs vele marathons volbrachten.  Het kwam voor dat we met tien van ons ergens aan de start stonden. Zelf was Rinus ook een verwoed marathonloper die er tientallen heeft uitgelopen. Aan een aantal daarvan, waarin we samen uitkwamen, koester ik nog dierbare herinneringen.
  Een hele bijzondere was de Zwolse marathon, tevens het Nederlands kampioenschap op
  20 september 1980. We waren er met de trein naar toe gegaan want Rinus was voorstander van de toen gebruikelijke ‘meermanskaart’ wat een aardige korting opleverde. Bovendien vond hij, dat als je samen reisde het groepsgevoel werd versterkt waardoor je weer beter kon presteren. We gingen met Rinus dus en o.a. Cas Robbe, Rob Brouwer, Anton Versprille en ik. Het was een mooi parcours door het buitengebied van Zwolle met een keerpunt in Hasselt. De afstand leverde ons geen probleem op maar die hitte! Het was een warme herfstdag waarbij de temperatuur daar opliep naar 25
  ͦ C en een vochtigheidspercentage van 81%! De krant sprak de volgende dag van een “masochistische afvalrace, waarbij over de finish strompelende en neerstortende deelnemers kronkelend en kotsend minuten lang op het gras rond de atletiekbaan bleven liggen”. Het was het opzoeken geworden van de grenzen van het menselijk kunnen.
  Rinus bleek onder deze omstandigheden nog het beste van ons te presteren en had een keurige finish in 3.11.50. Op de schema’s van Rinus (het z.g. tien wekenschema) hadden we een goede voorbereiding gehad en we haalden allemaal wel de finish maar de een wat minder fris dan de ander.  Zo ook Anton, die moest van de aanwezige arts nog enige tijd onder controle blijven. Rinus besloot alvast met de rest per bus naar het station te gaan en ik zou bij Anton achter blijven en wat later met hem een taxi nemen. Zaten wij in de afgesproken trein, maar geen Rinus c.s. te bekennen. De trein vertrok. Op dat moment zagen wij de groep Rinus het perron op rennen, voor zover je daar na deze slopende marathon nog van kon spreken. Wij konden slechts lachend naar ze zwaaien. Nog geen twintig minuten later klonk er luid en duidelijk door de omroepinstallatie van de trein: “Willen de heren Versprille en Raaphorst op het volgende station deze trein verlaten en zich vervoegen bij de groep van de heer van der Graaf”.
  Dat was nou typisch Rinus. Hij was een verbinder en wilde de groep bij elkaar houden: samen uit, samen thuis. Dat verbinden was hem op het lijf geschreven, ook al als constructeur van bruggen bij Rijkswaterstaat. Natuurlijk gaven Anton en ik gehoor aan het ‘bevel’ van onze Goeroe. Een half uur wachten op het volgende station viel ons ten deel waarna wij vermoeid en wel ons bij de rest aansloten. Door vertraging van de bus in Zwolle had Rinus de afgesproken trein gemist. Na tien jaar mis ik zelf de persoon en sporter Rinus nog steeds bij Felix. 
 4. Planning trainingen komende maanden
  Onze eindejaarsbijeenkomst wordt dit keer gehouden op de laatste zaterdag van dit jaar, te weten:
        29 december 2018.
  Blokkeer de gehele ochtend van deze dag dus in je agenda.

  De kerstdagen en nieuwjaar vallen dit keer op data die ons er toe zullen nopen om een training over te slaan.
        De 1e kerstdag, 25 december, en
        nieuwjaarsdag 1 januari 2019
  vallen beide op een dinsdag. Ga er maar vanuit dat op beide dagen de training niet zal doorgaan.

 5. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind januari 2019 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).