Februari 2018                                                                                                                        

                                                                                                                                             

FELIXERTJE

 


1.    Nieuwelingen

2.    Pers

3.    Sportieve prestaties

4.    Herinneringen/Anekdotes

5.    Planning trainingen komende maanden

6.    Prestatieloopjes komende maanden

7.    Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën

            

Lever je oud papier in bij DHL!! Dat levert DHL geld op voor haar jeugd.


 

Hallo allemaal,

 

We hebben weer een gezellige eindejaarsbijeenkomst achter de rug. Op 19 december waren er zo’n 40 à 50 Felixleden aanwezig. We genoten wederom van de heerlijke hapjes en Jan en Gerrit van DHL verzorgden de drankjes. Tamara was deze dinsdag jarig en dat leverde lekkers op bij de koffie. Henk van der Meij bedankte in zijn speech Jan Schilperoort en Gerrit voor de diensten die zij ons telkenmale weer verlenen. Alex Bayense zette de vrijwilligers van deze avond in het zonnetje.

 

Henk Zwijnenburg

 

 

 

 1. Nieuwelingen
  In de achterliggende maanden hebben we geen nieuwe leden mogen begroeten.
  Jammer genoeg moeten we bij de basistrimgroep wel afscheid nemen van Koos v.d. Kraan. Hij had al enige tijd last van knieproblemen. Waar Koos bang voor was, werd helaas bewaarheid. Hij heeft artrose en de specialist was duidelijk: “Knoop je hardloopschoenen maar aan de wilgen, hardlopen gaat niet meer lukken.” Koos baalt hier flink van. En wij zullen het dus in het vervolg tijdens het trainen moeten doen zonder de altijd gezellige opmerkingen en vertellingen van Koos. En aan de stamtafel is het nu ook wat stiller. We hopen, ik weet zeker dat ik namens alle Felixers spreek, Koos vanuit het Bredase toch nog geregeld op zaterdagmorgen te mogen verwelkomen bij de club. En eigenlijk rekenen we daar gewoon op, Koos!!

 2. Pers
  Begin december werd ik (HenkZ dus) opgebeld door Cor Groenewegen van Radio Delft. Of ik het leuk vond om op dinsdagmorgen 19 december langs te komen voor een praatje tijdens een radio-uitzending. Daarover hoefde ik niet na te denken. Het antwoord was ‘ja’. Om even over 11 uur ging het programma live de lucht in en na het eerste plaatje mocht ik, aan de hand van vragen die Cor Groenewegen stelde, mijn relaas doen. Ik vond zelf dat ik best een aardig verhaal had. En op de club werd dat door de enkeling die het had gevolgd ook beaamd. Jammer genoeg heeft het (nog) geen nieuwe ledenaanwas opgeleverd. Maar wie weet!!

 3. Sportieve prestaties
  Hieronder weer verslagen en uitslagen van loopjes en lopen waaraan leden van onze club in de afgelopen maanden hebben meegedaan. Natuurlijk is dit overzicht zo compleet als mijn tamtam reikt en die reikte dit keer niet erg ver. Heb ik zo slecht geluisterd of tamtammen jullie te weinig of te zachtjes? Sta je er dus niet bij dan heeft jouw uitslag mij niet bereikt. Geef dus, als je in het vervolg ook in het ‘Felixertje’ vermeld wilt worden, even via de mail aan mij door waar en wat je hebt gelopen. Het is toch leuk om in de Felix-annalen terecht te komen!!

  Zevenheuvelenloop
  A
  nnemieke van der Plaat liep op 18 november mee in de Zevenheuvelenloop in de omgeving van Nijmegen en Groesbeek. Ze liep op het heuvelachtige parcours, met onder meer de Zevenheuvelenweg, een vlotte race. Ze deed mee aan de 15 kilometer en finishte er in de mooie tijd van 1.23.49 uur; dat is best knap op dat heuvelachtige parcours. De eerste vijf kilometer legde ze af in 27.40 minuten en de 10 kilometergrens passeerde ze na 56.08 minuten. De laatste 5 kilometer legde ze vervolgens af in 27.41 minuten. Lekker regelmatig dus, maar - zo schreef Joop Raaphorst - dat zijn we op de training ook van haar gewend. Bescheiden als altijd was haar commentaar: “Ik liep eigenlijk wel lekker”. Ter aanvulling meldde zij dat ze in een snellere groep was gestart dan het aan haar toegewezen startvak en dat ze dat tempo kon vast houden. Durf kan dus best beloond worden!

  Meijendelloop
  Op 24 november deed Joop Raaphorst weer mee aan de jaarlijkse klassieker, de ‘Meijendelloop’ in de duinen van Wassenaar. Met een snelheid van gemiddeld exact 10 km per uur overwon Joop alle duinen en duintjes zowel op als af, de smalle schelpen- en zandpaadjes, de klinkertjes en de bospaadjes. Een vanuit de donkerte opkomend zonnetje en circa 290 andere vroege vogels vergezelden hem.  Het weer was droog (toen nog), de temperatuur laag (5 graden Celsius), de wind zwak en de natuur zoals altijd weer prachtig. Afwisselend genoeg om, via ‘Ganzenhoek’ nabij de Wassenaarse Slag, terug naar de watertoren bij Scheveningen en over de Waalsdorpervlakte weer naar Wassenaar,  de fraaie 25 kilometer lange route ‘af te raffelen’. De finish nabij de Boerderij klokte Joop in 2.29.54 uur waarmee hij, als oudste deelnemer, nog 14% van de deelnemers achter zich kon houden. Zijn 9e finish hier was een tevreden feit. De ‘versleten-knie-finish’ uit 2016 in 2.43 uur was daarmee snel vergeten.  
  Nu op naar de 10eeditie in 2018. Wie van onze loopgroep kan Joop zo (loop)gek krijgen om dan met hem mee te doen?  Bruggenloop
  Tamara Havinga had zich vooraf verheugd op haar deelname aan de 15 kilometer lange Bruggenloop in Rotterdam. Ze moest, als ik het goed heb onthouden, op 10 december zes bruggen over waarvan de Brienenoordbrug de hoogste was met waarschijnlijk ook de steilste klim. Ze wist vooraf dat het weer niet helemaal zou meewerken met de verwachte sneeuw. Maar dat de sneeuwval zo hevig zou zijn dat de organisatie het niet verantwoord vond om te laten starten, dat viel haar een beetje rauw op het dak. Maar ze vond het toch wel verstandig dat ze de loop af hadden gelast.

  Midwintermarthon
  Het is al weer heel wat jaartjes geleden dat een Felix-lid meedeed aan één van de lopen die onder deze naam in Apeldoorn werden georganiseerd. Hans Snijder, die oorspronkelijk uit Apeldoorn komt, zou de draad op 4 februari als eerste weer oppakken. Zou, want Hans bleek door de griep geveld te zijn en dus ging het loopfeestje aan de neus van Hans voorbij.


 4. Herinneringen/anekdotes
  Ik heb deze keer geen stukje aangeleverd gekregen van één van jullie. Gelukkig kon ik zelf een kleine anekdote schrijven. En soms vind je ook wel eens iets in een dagblad dat de moeite waard is om te lezen.
  En eerlijk gezegd, net te laat ontving ik een stuk(je), dat volgende keer vast en zeker in het ‘Felixertje’ belandt. Dus wie plannen had om iets te schrijven, die heeft daardoor nog een klein half jaar om er iets moois van te maken.

  In november zag ik in het Algemeen Dagblad een stukje over één van onze leden. Het ging over Froukje Idsardi, die een 25 jarig jubileum had te vieren. Hieronder vind je een kopie van dat redactionele artikel uit het AD van 6 december jl. met daarbij een mooie foto van Froukje in haar atelier.
   

  En dan mijn eigen verhaaltje. In het vorige ‘Felixertje’ had ik het over de overdaad aan lekkers op de Felix-stamtafel in de vorm van taart, enz. Letterlijk één dag nadat ik dat Felixertje had verzonden werd ik, samen met mijn vrouw Wil, geconfronteerd met een nog grotere overdaad aan taarten. De school van onze twee kleinkinderen bestond 100 jaar en de feestweek werd afgerond met taarten. Ouders hadden massaal gehoor gegeven aan de oproep om voor taarten te zorgen als afsluiting van de feestweek. Verteld werd dat er totaal honderd taarten waren gebakken. In elk van de klassen van onze kleinkinderen stonden op die laatste schooldag van de feestweek tenminste zeven taarten en dat werd dus aardig dooreten voor kinderen en vooral de aanwezige (groot)ouders. Of de school hiermee het goede voorbeeld gaf qua voeding? Gelukkig mocht ik de volgende ochtend weer vroeg uit de veren om een deel van de overdaad aan calorietjes kwijt te raken.

 5. Planning trainingen komende maanden
  Over drie maanden vieren we Bevrijdingsdag 5 mei op een zaterdag. Ik heb geen idee of het voetbal dan plat ligt en daarmee de kantine van DHL ook gesloten zou kunnen zijn. Dat vragen we te gelegener tijd nog wel na. Zo nodig hoor je dan nog.

 6. Prestatieloopjes komende maanden
  Hieronder een aantal loopjes die de komende maanden op niet al te grote afstand van Delft worden gehouden.
  * PETZL night trail in Bergschenhoek: za 10 februari (15, 25 en 42 km);
  * De zwaarste 10 van Zeeland in Westenschouwen: za 17 februari (5 en 10 km);
  * Knotwilgenloop in Woerden: zo 24 februari (5, 10, 15 en 21 km);
  * 20 van Alphen: zo 4 maart (o.m. 5, 10 en 20 km);
  * 3bergenloop in Driebergen-Rijsenburg: za 10 maart (o.m. 6, 12 en 21 km);
  * Kopjesloop in Delft: zo 11 maart (5, 10 en 15 km);
  * De Houtloop in Delft: zo 18 maart (5, 10 en 15 km).
  Meer informatie en meer loopjes vind je onder andere op hardloopkalender.nl.

 7. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind april 2018 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).