Augustus 2019                                                                                                                          

                                                                                                                                             

FELIXERTJE

 


1.    Nieuwelingen

2.    Pers

3.    Verbouwen bij DHL

4.    Sportieve prestaties

5.    Planning trainingen komende maanden

6.    Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën

            

Lever je oud papier in bij DHL!! Dat levert DHL geld op voor haar jeugd.


 

 

 

 

Hallo allemaal,

 

Het zou zomerreces moeten zijn, maar zoals iedereen bij Felix wel weet doen we daar niet aan. Wij lopen en fietsen gewoon door, veelal ook wanneer het weer niet zo best is. Zoals bijvoorbeeld vanmorgen (10-8) waar we met regenbuien en “storm” toch gingen hardlopen, wandelen en fietsen.

Ik wil op deze plek even aandacht geven aan iemand die inmiddels wel erg langdurig geblesseerd is. Marianne Dukker ging begin dit jaar met haar fiets onderuit op een glad stukje wegdek. Resultaat was dat ze gebroken in het gips belandde en dat haar been met pennen werd doorboord om het hele zaakje op zijn plaats te krijgen en houden. Als ik het goed heb, dan zitten die pennen er nog steeds in. Lopen bij de trimgroep zit er nog steeds niet in en misschien – na tientallen jaren hardlopen – wel helemaal niet meer. Toch hoop ik, en ik spreek zeker namens iedereen, dat Marianne over niet al te lange tijd weer als actief lid bij de club verschijnt. Is het niet lopend bij de trimgroep, dan toch als wandelaar en/of fietser.

 

Henk Zwijnenburg

 

 

 1. Nieuwelingen
  We hebben in de afgelopen periode geen nieuwe leden ingeschreven. Wel lopen sinds kort twee nieuwelingen mee (nu met vakantie), die dus mogelijk in het volgende Felixertje zullen worden geïntroduceerd.

 2. Pers
  We hebben zowaar weer eens in een weekkrant gestaan. Tamara Havinga had in juni enkele foto’s gemaakt op het terras van Du Midi, waarnaar we waren uitgeweken vanwege het buitenspelweekeinde dat DHL had georganiseerd voor de jeugdvoetballers (M/V). De foto is geplaatst in de Delftse Post van 10 juli.



 3. Verbouwen bij DHL
  De vernieuwing van de DHL-accommodatie is nog in volle gang. De verschillende ruimten achter de kantine worden compleet nieuw opgetrokken tot aan de laatste paar kleedlokalen en de bestuursruimtes. De ruwbouw van het vernieuwde gedeelte staat op dit moment, het dak zit er op en lijkt me (gelukkig) waterdicht en binnen zal ongetwijfeld hard worden gewerkt om de nieuwe kleedruimtes klaar te hebben. We hoorden dat het in de bedoeling lag om de verbouwing af te ronden voordat het voetbalseizoen 2019-2020 van start gaat. Of dat gaat lukken, dat zal de tijd leren.
 4. Sportieve prestaties
  Hieronder vind je weer de sportieve resultaten die verschillende leden hebben behaald in de afgelopen periode. Sta je er ten onrechte niet bij? Geef dat dan snel aan mij door.

  IJsselloop Deventer

  Het was al een loopje uit april, maar hij komt nu alsnog in dit chapiter.
  Frank Foole is dit jaar wederom de strijd aangegaan met zijn drie broers, een broederstrijd dus. Deze keer liepen ze mee in de IJsselloop in Deventer. De afstand waarop de vier heren meeliepen was 10 kilometer, verdeeld over (oude) stadsdreven en de uiterwaarden van de IJssel. Frank was de winnaar, althans van die broederstrijd. Frank liep de 10 kilometer in een tijd van exact 52:00 minuten. Frank gaf me mee dat hij wel de jongste is van de broers, maar dat het hem nu pas is gelukt om een keer als eerste van de vier over de finish te komen. Hij vond zijn tijd geen wereldtijd (redactie: als ik het al zou kunnen lopen, dan zou ik er voor tekenen, moet ik eerlijk zeggen), maar gelukkig was Frank desondanks wel tevreden. Wat Frank niet meldde is dat hij in zijn categorie op een mooie 20e plek eindigde.

  Golden Ten Loop
  Verschillende leden hebben meegedaan aan de 5 en 10 kilometer prestieloop door het centrum van Delft en door de Delftse Hout. De loop over 5 kilometer ging het eerst eerst van start. Die start was, om het zo te zeggen, een koude start. Qua temperatuur dan in elk geval. Halverwege de 5 kilometer begon het zonnetje zijn gezicht te laten zien en werd het al snel zweten voor alle lopers.
  Zover ik weet hebben de volgende mensen deze 5 kilometer gelopen:
  * Tamara Havinga (35:18 minuten);
  * Chris Havinga (35:19 minuten):
  * Yvonne van Herwaarden (35:19 minuten);
  * Wim Krösschell (35:20 minuten)
  * Yvonne Havinga (36:48 minuten).
  Eigenlijk een treintje, gevolgd door een (door het treintje??) losgekoppeld rijtuig.
  Anneke Luijten was geblesseerd en Rob Bloot ziek, dus beide zijn daarom niet gestart.
  De 10 kilometer, die na afloop van de 5 kilometer startte, had van meet af aan te maken met het zonnetje en met warmer weer. Dat werd dus 10.000 meter zweten voor de deelnemers. Drie leden van onze club stonden aan de start van deze loop.
  * René Sjerp (48:51 minuten);
  * Annemieke v.d. Plaat (ontspannen gelopen, zo hoorde ik, in 59:14 minuten);
  * Joop Raaphorst (59:39 minuten).
  Joop gaf aan dat deze uitslag voor hem iets positiefs en iets negatiefs had. Het negatieve aspect was dat hij voor de eerste keer in zijn lopers carrière als laatste Felix-loper over de finish kwam. Het positieve daarentegen was dat hij in zijn categorie, de M70, als tiende in de rangschikking eindigde en dat hij nog bijna 900 deelnemers achter zich hield.
  Na afloop was het op de terrassen nog lang druk én gezellig op de Beestenmarkt.

  Maaslandloop
  Annemieke v.d. Plaat heeft meegedaan aan de Maaslandloop, een loop die voor de elfde keer werd georganiseerd en waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. De route van deze loop gaat van Maasland naar Maasland, maar dan wel via onder meer Delft, Zoetermeer, Maarssen, Amersfoort, Ede, Heteren, Ewijk, Ravenstein, Empel, Ammerzoden, Giessen, Gorinchem, Alblasserdam, Rotterdam en Vlaardingen. Dat klinkt als een lange loop en dat is het dan ook. Om precies te zijn is de lengte van deze loop 360 kilometer!!
  Gelukkig hoefde Annemieke deze kilometers niet in haar eentje te lopen; ze deed dit samen met een team van totaal 12 lopers. Maar dat betekent dus wel dat iedere loper 30 kilometer lopend voor de kiezen kreeg en daarnaast ook nog de nodige fietskilometers als begeleider mocht afleggen. En als dat nou alles was, dan zou het misschien nog enigszins te overzien zijn geweest (maar niet voor mij, hoor). Nee, de loop werd gehouden op 7 en 8 juni, twee natte, vrij frisse en vooral ook nog eens stormachtige dagen. Een pretje was het weertechnisch dus niet. Dat weerhield Annemieke en haar team, samen met nog eens negen andere teams, er niet van om aan deze Monstertocht deel te nemen. Ze heeft het, zo heb ik begrepen, er goed afgebracht. Fysiek was ze na afloop oké, geen zere voeten en ook geen blaren, alleen was ze wel wat stijfjes. Maar vrolijk was ze niet geworden van die vreselijke wind aangevuld met de striemende regen


  Annemieke in actie tijdens de Maaslandloop

  DIOS-lenteloop

  Joop Raaphorst deed voor de eerste (!!!) keer mee aan de DIOS-lenteloop in Den Hoorn. Hoe dat zo kwam dat hij deze voor de 35e keer georganiseerde loop pas voor de eerste keer deed, dat weet Joop niet. Hij deed hier, net als bij de Golden Ten, mee aan de 10 kilometer en finishte in een tijd van 59:18 minuten, 21 seconden sneller dan hij in Delft liep.

  Kadeloop
  Joop Raaphorst was ook van de partij bij de Kadeloop in Schipluiden. Zoals we van hem gewend zijn, liep hij mee met de 12 kilometer.Joop finishte in een netto tijd van exact 1:11:11 uur.

  Vierdaagse Nijmegen
  René Sjerp heeft ook dit jaar weer meegedaan aan dit grootste wandelevenement dat we kennen. Omdat zijn kinderen dit jaar niet meeliepen, besloot René om in zijn dertiende editie niet de 40 maar de 50 kilometer te gaan wandelen. Dat werden dus over vier dagen totaal 200 kilometers. Gelukkig was het weer de wandelaars gunstig gezind. Het was, zo meldde René, weer een fantastisch feest. En hij hoopt dus ook volgend jaar weer van de partij te mogen zijn.


  Zou René zo vier dagen hebben rondgelopen in de omgeving van Nijmegen?

  Urban Trail Den Haag
  Het begint langzamerhand een traditie te worden dat Felix-lopers aan dit evenement meedoen. De ruim 3.500 deelnemers liepen onder andere door de Koninklijke Schouwburg, het museum Meermanno, poppodium Het Paard en het Nationaal Archief. Onder hen bevonden zich in elk geval Yvonne van Herwaarden, Kees Wellhuner en dochter, alsmede Yvonne, Chris én Tamara Havinga.

 5. Planning trainingen komende maanden
  Zover mij nu bekend is, zijn er de komende maanden geen bijzonderheden te melden. Houdt er echter rekening mee dat we door de vernieuwing van de DHL-accommodatie mogelijk één of meer keer moeten uitwijken naar een andere locatie en dat we niet altijd kunnen douchen.

 6. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind oktober 2019 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).