Augustus 2018                                                                                                                          

                                                                                                                                             

FELIXERTJE

 


1.    Nieuwelingen

2.    Sportieve prestaties

3.    Herinneringen/Anekdotes

4.    Planning trainingen komende maanden

5.    Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën

            

Lever je oud papier in bij DHL!! Dat levert DHL geld op voor haar jeugd.


 

 

Hallo allemaal,

 

Bij het teruglezen van het Felixertje van mei jl. zag ik dat ik die een beetje had afgeraffeld. Daar had ik goede redenen voor, maar toch wil ik mijn excuus daarvoor aanbieden. Een béétje netjes mag toch wel!!??
Inmiddels heb ik langzaamaan weer wat meer gelegenheid om, in deze warme en droge zomertijden, dit Felixertje wat meer tijd te geven voordat hij wordt verzonden. Al is mijn planning voor begin augustus weer wel zodanig dat ik ‘m nu al verzend, wat eerder dan ik van plan was.

 

Henk Zwijnenburg

 

 

 

 1. Nieuwelingen
  Sinds enkele weken loopt Yvonne van Herwaarden mee bij de basistrimgroep. Ze heeft het naar haar zin en wordt daarom lid van onze club. We hopen dat Yvonne een prettige looptijd bij ons tegemoet gaat.

 2. Sportieve prestaties
  Ik ben nogal vaak afwezig geweest de laatste maanden en heb al met al toch wat minder tijd besteed aan het achterhalen van de sportieve prestaties van dees en geen. Dus de uitslagen en verhalen hieronder zijn soms wat summier en mogelijk daardoor niet volledig.


  Golden Ten Loop
  De uitslagen van deze traditionele Delftse prestatieloop heb ik hieronder op een rijtje voor jullie in de hoop dat ik niemand over het hoofd heb gezien. Iedereen liep mee op de tien kilometer.
  * Tamara Havinga 1.13.46 uur
  * Yvonne Havinga 1.14.01 uur
  * Chris Havinga 1.13.55 uur
  * Robin Bos, dochter van Tamara die een tijdje meetrainde voor deze loop 0.59.07 uur
  * Wim Krösschell 1.07.38 uur; Wim was oudste deelnemer met zijn 81 jaar en haalde daarmee ook het Algemeen Dagblad
  * Thérese Krösschell 1.07.37 uur
  * Hans Snijder 1.06.25 uur
  * Frank Foole 0.53.32 uur
  * Annemieke v.d. Plaat 0.57.21 uur
  * René Sjerp 0.43.32 uur

  Ladies Run Rotterdam
  De 12e Ladiesrun in Rotterdam droeg, zo stond op de website, het karakter van een zomers run & fun festival. Tamara Havinga deed hieraan als enige van onze club mee. Ze eindigde deze damesloop over vijf kilometer in 36.27 minuten.

  Urban Trail Den Haag

  Een app van Thérèse heeft mij geleerd dat zij tijdens de Urban Trail Loop over tien kilometer in Den Haag 11,05 kilometer heeft gelopen en dat zij dat deed in 1:55:26 uur, waarmee zij 995 calorieën heeft verbrand. Diezelfde app gaf aan dat ze in die loop totaal 63 meter was gestegen (en ongetwijfeld ook weer was gedaald). Thérèse, waar doe je dat in Den Haag?
  Wie van ons er allemaal meer mee heeft gelopen, dat weet ik niet exact. Zeker is dat naast Thérèse ook Tamara, Yvonne en Chris Havinga hebben meegelopen, alsmede Robin Bos, Wim Krösschell en Kees Wellhuner met dochter.
  Ook Joop Raaphorst was van de partij. Zijn vriendin was, zo schreef Joop, op het onzalige idee gekomen om lastminute in te schrijven. Hij vroeg zich af waarom ze in vredesnaam een startnummer moesten halen, want een wedstrijd met uitslagen was het toch niet.
  Hans Snijder tenslotte liep ook mee. Hij had de loop volbracht in circa 1:15 uur, schreef hij, dus aanmerkelijk sneller dan Thérèse. Maar hij zat wel in de eerste wave (is vast Haags). Hans zag vanuit de tram naar huis een enorme rij deelnemers uit latere waven wachten op toegang tot Prodemos, één van de vele gebouwen waar de lopers doorheen mochten. Dus ja, dat verklaart enig tijdverschil.

  Vierdaagse Nijmegen
  Yvonne Havinga heeft samen met haar zus de Vierdaagse uitgelopen. Elke dag in behoorlijk warm weer 40 kilometer wandelen in een lange rij wandelaars.
  Coos Vermeulen wilde op deze Vierdaagse samen met zijn vrouw de 30 kilometer lopen. Jammer genoeg kwam hij de tweede dag de man met de hamer tegen die Coos knock-out sloeg.

 3. Herinneringen/anekdotes
  Kort en krachtig, er zijn deze keer geen herinneringen of anekdotes aangeleverd.

 

 1. Planning trainingen komende maanden
  Er zijn de komende drie maanden geen nationale of andersoortige feestdagen. Mogelijk zullen we nog wel een keer naar Meijendel in Wassenaar gaan, maar daarover hoor je dan te gelegener tijd nog wel.

 2. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind oktober 2018 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).