1.    Nieuwelingen

2.    Eindejaarsbijeenkomst 2019

3.    Pers

4.    Verbouwen bij DHL

5.    Sportieve prestaties

6.    Herinneringen/anekdotes

7.    Planning trainingen komende maanden

8.    Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën

            

Lever je oud papier in bij DHL!! Dat levert DHL geld op voor haar jeugd.


 

Hallo allemaal,

 

Eind 2019 was ik er voor een keertje niet bij, maar ik heb begrepen dat de eindejaarsbijeenkomst weer gezellig is geweest. En inmiddels rennen en wandelen we alweer ruim een maand in 2020; de fietsers zullen binnenkort wel weer hun stalen rossen bestijgen om de verre omgeving van Delft te verkennen.


Ik mag Tamara Havinga wel eens bedanken voor de  fotocompilatie die ze ook vorig jaar weer heeft gemaakt van al die foto’s die het hele jaar door zijn gemaakt. Erg mooi en leuk!!

Voor Koos van der Kraan zijn het minder leuke tijden. Zoals de meesten van ons weten, is Koos half november met helse pijnen in het ziekenhuis in Breda opgenomen. Inmiddels weten we dat hij zowel een tumor in de dikke darm (niet uitgezaaid) als de ziekte van Kahler (niet geneesbaar, maar wel afrembaar) heeft. Koos verblijft sinds enige tijd in een revalidatiecentrum om aan te sterken. In zijn laatste update op facebook heeft Koos gemeld dat hij volgens planning op 26 februari wordt geopereerd. Daarna kan Koos verder herstellen en, naar we allemaal hopen, eindelijk weer naar huis. Ook vanaf deze plek wens ik Koos veel sterkte en een zo goed mogelijk herstel toe.

 

Henk Zwijnenburg

 

 

 1. Nieuwelingen
  We hebben weer twee nieuwelingen mogen verwelkomen bij de club.
  Begin januari heeft Sharmila Dijksman zich aangesloten bij de wandelgroep, terwijl Peter de Haan een aantal weken later de gelederen van de basistrimgroep is komen versterken. We wensen ze veel sportplezier bij ons.

 2. Eindejaarsbijeenkomst 2019
  Zoals al gezegd was ik er, voor het eerst in jaren, eens niet bij. Gelukkig kon Henk v.d. Meij me wel wat stof aanleveren om hier op te nemen.
  Er waren op zaterdagmorgen 22 december na de training zo’n 40 leden aanwezig die zich konden laven aan kerststol, brood met kaas en een traktatie van Tamara Havinga die gelijktijdig haar verjaardag vierde. Henk verhaalde tijdens deze ochtend over de financiën die per einde jaar een positief saldo lieten zien (mooi dus vanwege de jaarlijkse contributie). Wel zijn we in 2019 enkele leden kwijtgeraakt, maar daar stonden gelukkig toch ook een paar nieuwe leden tegenover.
  In 2019 is er een aanvraag bij de Delftse Sportraad ingediend om aan Joop Raaphorst een medaille te verstrekken voor langdurige sportprestaties. Het is niet duidelijk of de Sportraad daaraan gehoor gaat geven. In afwachting daarvan heeft Anneke Luijten er voor gezorgd dat wij als club Joop alvast konden “ridderen” met een oorkonde. Omdat Anneke ziek was, is die oorkonde met een door Rob Brouwer gehouden speech aan hem uitgereikt. In antwoord daarop heeft Joop op zijn geheel eigen, ludieke wijze daarop gereageerd. Nu afwachten wat de Sportraad eventueel nog doet!!

 3. Pers
  Het is niet altijd feest. We hebben, zoals uiteraard vaak het geval, de pers niet kunnen halen.

 4. Verbouwen bij DHL
  De nieuwbouwwerkzaamheden bij DHL zijn eind oktober jl. afgerond. Daar paste, zo vond DHL, wel een feestje bij. Rob Brouwer en Wim Krösschell zijn namens Felix begin november aanwezig geweest bij die officiële opening van de vernieuwde accomodatie van DHL.

 5. Sportieve prestaties
  Hieronder vind je weer de sportieve resultaten die verschillende leden hebben behaald in de afgelopen periode. Sta je er ten onrechte niet bij? Geef dat dan snel aan mij door, want dan ruim ik daarvoor plaats in in de eerstvolgende editie.

  Zevenheuvelenloop
  Het moet mooi weer zijn geweest op 17 november tijdens de Zevenheuvelenloop, niet alleen getuige de foto’s die ik heb gezien maar vooral door een daar gelopen officieus wereldrecord bij de dames. Daar liep ene Letesenbet Gidey de 15 kilometer in een tijd van 44:20 minuten. Wie doet dat na?
  Annemieke v.d. Plaat en Carmen Kooloos waren niet naar het oosten van het land afgereisd om daar een recordtijd neer te zetten. Natuurlijk wel om lekker te lopen, te genieten van de omgeving van en het talrijke publiek bij de loop en gezellig met z’n tweetjes op te trekken. Annemieke finishte uiteindelijk in 1:26:12 uur en Carmen zat haar volgens de uitslagenlijst op de hielen met een tijd van 1:26:20 uur.

  En daar lopen Annemieke en Carmen dus ergens tussen!!

  Meijendelloop
  Op 30 november werd de Meijendelloop gehouden. Het was vrij fris weer. Maar bovenal was er veel wind langs de kust en in de duinen wat alle lopers behoorlijk parten speelde. Drie Felix-leden begaven zich om 8 uur in het lopers peloton op pad om de loop van 25 kilometers door de duinen te volbrengen, te weten Annemieke v.d. Plaat, Carmen Kooloos en Joop Raaphorst. Laatste deed dat een maand na zijn valpartij op het Virulypad (zoals Joop toen omschreef als zijn ‘Frank-en-(on)vrije val met noodlanding op het Virulypad, waar Viruly zelf beter geland zou zijn”).
  De dames waren Joop deze keer te snel af. Annemieke deed over de 25 kilometers door het duingebied 2:33:35 uur (waarmee ze 10e werd bij de vrouwen 50+) en Carmen finishte in 2:35:42 uur (14e bij de vrouwen 50+). Joop bleef daar, mede door zijn trainingsachter-/ stilstand, ruim bij achter; hij liep de afstand in 2:47:13 (maar was daarmee wel 3e bij de mannen 70+, wat hij me niet meldde!!).

  Halve marathon van Spijkenisse
  Joop Raaphorst sloot zijn 50e wedstrijd- en 50e Felixjaar op 15  december jl. af met de halve marathon van Spijkenisse. Dat was voor hem een ‘verplicht’ nummer geworden want door diverse oorzaken (afgelasting, blessures, te warm) had Joop het hele jaar nog geen halve kunnen lopen en dat was hem sinds 1996 niet meer overkomen. Deze tekortkoming in zijn statistieken vulde hij in met een 2u11, zijn 115e halve, maar ook met de minste tijd sinds zijn eerste halve marathon in 1971 (De  ‘Trimmarathon’ vanuit Scheveningen). Windkracht 6/7 in de vlakke polders rond de Bernisse op deze dag zal daar mede oorzaak van geweest zijn.

  Hoekse Nieuwjaarsloop
  Joop Raaphorst is het nieuwe jaar weer gestart met goede loopvoornemens en daar paste de  Hoekse Nieuwjaarsloop op 5 januari prima in. Dit loopje, nou ja, wedstrijd met chip en tijdregistratie, werd alweer voor de 44e keer gehouden en kenmerkt zich door een leuk parcours en een boel gezelligheid. Veel regionale lopers die elkaar de goede wensen komen overbrengen en hun loopplannen voor 2020 uit de doeken doen. De loop zelf bestaat uit rondjes van 2,5 km door het ‘Roomse Duin’ in Hoek van Holland waarvan je er twee of vier kan afleggen. Het rondje is half ’off road’ met een stevig duin er in waardoor je een snelle tijd uit je hoofd kunt zetten.
  Dat deed Joop dan ook, schreef hij, en beperkte zich tot de 5 kilometer wat een 28:50 opleverde en een 50e plek van de 90 deelnemers op deze afstand. De organisatie was in handen van Olympus ’70 en de plaatselijke voetbalclub HVC waardoor er flink wat jeugdige voetballers ‘verplicht’ mee liepen.
  De gezelligheid zette zich na afloop voort in de kantine waar, naast een verloting met ‘weer niks gewonnen’, de gratis erwtensoep uitstekend smaakte (Joop, dus toch een beetje winst). Na van alles en nog wat weer op de hoogte te zijn gebracht, fietste hij tevreden terug naar huis.
  Wat jammer eigenlijk dat de gemeente ’s  Gravenzande in 1914 voor f 14.224,- (omgerekend naar ons huidige muntstelsel slechts een kleine € 6.500) de buurtschap Hoek van Holland (was in die jaren meer een achterbuurt) aan Rotterdam heeft
  overgedaan anders was, zo meldde Joop, het een hele echte thuiswedstrijd geweest!

  Noord-Aa Polderloop
  Op 9 februari zou Joop Raaphorst een wedstrijd over 15 kilometer in het poldergebied van de Noord-Aa bij Zoetermeer. Zou, want de storm Ciara (spreek je zo ongeveer uit als Kierah) gooide voor de organisatie van de loop, en daarmee ook voor Joop, roet in het (lopers)eten. Onze oude windloper Joop kon daardoor dus in ’s-Gravenzande blijven alwaar hij stormachtig boos was. Zo stormachtig zelfs dat hij zich dan maar in zijn eentje waagde aan een trainingsloop van 15 kilometer door de Hoekse duinen en over het strand. Daar werd zijn stormachtige boosheid al snel door Ciara weggeblazen. Maar ja, geen uitslag dus voor een gelopen wedstrijd die in de annalen kan worden bijgeschreven.

 

6.    Herinneringen/anekdotes
Hoe het kan, vraag me dat niet. Maar er zijn geen anekdotes of herinneringen opgepopt. Dus ook deze keer slaan we deze rubriek dan maar over in de hoop op een herinnering of anekdote in ons “Felixertje” van mei.

          Planning trainingen komende maanden

 1. Ik verwacht dat er de komende drie maanden geen trainingen zullen uitvallen. “Verwacht”, want het kan natuurlijk dat een training wegens ijzel uitvalt, maar dat valt niet te voorspellen.
  En het kán zijn dat
              dinsdag 5 mei
  de viering van 75 jaar bevrijding prevaleert boven de trainingen. Als dat zo is, dan hoor je dat tegen die tijd vast wel.

 2. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind april 2020 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).