Februari 2016                                                                                                                               

                                                                                                                                            

FELIXERTJE

 

1.    Nieuwe gezichten

2.    Operaties/slepende blessures

3.    Jubileum

4.    Sportieve prestaties

5.    Publiciteit

6.    What’s App

7.    Herinneringen/Anekdotes

8.    Planning komende maanden

9.    Oud papier

10.  Kopij volgende nieuwsbrief

 

Hallo allemaal,

 

Wat hebben we een wintertje, hè. Maar liefst enkele dagen lang hebben we iets gehad dat voor “winter” door kon gaan, verder lijkt het meer op de herfst en soms op het voorjaar waarop we overigens met z’n allen met smart zitten te wachten.

We kunnen terugkijken op een heel gezellige en vooral ontspannen eindejaarsbijeenkomst die we dit keer op een dinsdagavond (22 december) hadden georganiseerd. En we kijken al vooruit naar ons jubileumfeestje dat met rasse schreden nadert; zie punt 3 hiervoor.

Henk Zwijnenburg

 

 

 1. Nieuwe gezichten
  Die hebben we dit afgelopen kwartaal niet mogen begroeten.

2.    Operaties/slepende blessures
Dit keer wil ik hieraan weinig aandacht schenken. Dat is niet omdat het zo’n vervelend hoofdstuk is, maar domweg omdat ik zelf te weinig op de club heb rond gemarcheerd en mede daardoor weinig kan melden. Slechts drie mensen wil ik kort de revue laten passeren, namelijk:
* Rob Brouwer die pas aan zijn galblaas kan worden geopereerd als zijn conditie verbetert,
* Teja van Rooijen die o.a. een ontsteking bij haar heup heeft en daardoor niet kan lopen of wandelen en
* Henny Pronk die na zijn knieoperatie van de chirurg heeft gehoord dat hij niet meer mag hardlopen tenzij hij eind dit jaar weer op de operatietafel wil liggen.


3.    Jubileum
Zoals ik in de inleiding al heb geschreven, nadert ons jubileumfeest met rasse schreden. De datum waarop we ons 50-jarig jubileum vieren is bekend, namelijk:
*         
zaterdag 9 april.
Jullie mogen, voor zover je dat nog niet hebt gedaan, deze datum dus noteren in jullie agenda’s.
De jubileumcommissie, Teja van Rooijen, Frank Foole, Emma van Sandick, Chris Havinga en Maria Overdevest wil haar feestkruit graag nog eventjes droog houden. Afgesproken is dat zij binnen korte tijd met een eigen feest-nieuwsbrief komt en die onder de leden verspreidt. Nog eventjes een aantal nachtjes in spanning wachten dus op wat zij ons te melden hebben.

4.    Sportieve prestaties
Hieronder weer verslagen en uitslagen van loopjes en lopen waaraan leden van onze club in de afgelopen maanden hebben meegedaan. Althans, datgene waarvan ik weet heb omdat ze mij zijn doorgemaild of doordat ik er op een of andere wijze iets over heb gehoord en die ik dan ook nog eens in mijn lange termijn geheugen had opgeslagen om het naderhand in deze nieuwsbrief te kunnen verwerken.

Zevenheuvelenloop
De Zevenheuvelenloop met start en finish in Nijmegen gaat door het mooie heuvelachtige landschap richting Groesbeek en gaat terug over de beroemde of beruchte Zevenheuvelenweg (waar overigens minder dan zeven heuvelen in zijn opgenomen, omdat deze weg ooit ergens in het verleden is ingekort). Op 15 november werd deze loop bij harde wind en regen afgelegd. Er was zelfs een ommetje in het parcours opgenomen vanwege een omgevallen boom.
Drie dames namen vanuit Felix deel aan deze Zevenheuvelenloop. Alle drie deden ze mee aan de 15 kilometer. Annemieke v.d. Plaat liep deze 15 kilometer in een tijd van 1:28:25 uur; dit deed ze in een vrij vlak tempo. Carmen Kooloos deed er ruim drie minuten langer over; zij finishte in 1:30:34 uur met als opvallend gegeven dat ze per 5 kilometer sneller ging lopen t.w. 31:03, 30:35 resp. 28:56 minuten. Simone Stadhouders liep de afstand in 1:39:09 uur; ook zij hield een vrij vlak schema aan.

Meijendelloop
Op 28 november was het weer nogal fris, zo ’s morgens om 8 uur. Joop Raaphorst is, ondanks een knieblessure, toch gestart. En hij heeft de finish gehaald. Hij schreef er het volgende over.
Voor zover ik kan nagaan leef ik zelf nog en ook mijn knie heeft het overleefd. De injectie met corticosteroïden heeft kennelijk geholpen aangevuld met een overdosis jeugdig optimisme en de bemoedigende woorden van Frank Foole. Een rustige start en een goede verdeling van mijn beperkte loopkrachten bracht mij na 2:34 uur aan de finish. Een kwartier rustiger dan vorig jaar maar wie maalt daarom? Een deel daarvan werd veroorzaakt door de stevige woei op de zeereep naar Scheveningen. Conclusie: voor een 25 kilometerloop hoef je eigenlijk niet zoveel te trainen dus hoop ik volgend jaar ons hele groepje weer mee te krijgen naar deze pittige maar prachtige natuurloop. Binnenkort sluit ik op de dinsdagavond weer aan maar geef mijn knie wel eventjes twee weken rust. Dan heeft die dus ook de tijd om weer volledig de oude te worden.

Bonte Haas Loop
Tamara Havinga heeft ook dit jaar weer meegedaan aan deze loop in het Westland. Ze deed mee aan de 5 kilometerloop en beëindigde deze afstand in een tijd van 32:32 minuten.

 1. Publiciteit
  Het redactionele stukje dat eerder in november op de website van de Delftse Post was geplaatst maar die papieren krant toen niet haalde, is – na een herinneringsmailtje – gelukkig toch nog in de Delft op Zondag opgenomen. Ook heeft het artikel de Telstar in Pijnacker gehaald en in de Nootdorpse Eendracht is het stuk zelfs twee keer, in verschillende edities, geplaatst. Ik heb de redacties hiervoor mijn hartelijke dank overgebracht.

 2. What’s App
  Van de app wordt bij tijd en wijle hartstochtelijk gebruik gemaakt. Zoals jullie ongetwijfeld met mij eens zullen zijn, is het niveau van de berichten overwegend hoogstaand en merendeels informatief te noemen. Het is zo nu en dan werkelijk smullen geblazen.
  Maar even alle gekheid op een stokje. De app kan best handig werken wanneer er onverhoopt eens bar slecht weer is. Mensen kunnen dan eventueel worden ingeseind of de training al dan niet doorgaat, al zijn wij Felixers over het algemeen wel zulke keien dat we van afgelasting vanwege barre weersomstandigheden weinig tot niets willen weten.

 3. Herinneringen/anekdotes
  Ik vermoed dat iedereen met zijn of haar hoofd al bij de jubileumviering is, want ik heb in de afgelopen maanden van niemand ook maar iets aan herinneringen uit de oude doos mogen ontvangen.
  Wie zorgt voor de volgende nieuwsbrief, die in mei verschijnt, geheel spontaan voor een leuk stukje?? Het stukje hoeft niet lang te zijn en je hoeft echt geen briljante schrijver te zijn.


 4. Planning komende maanden
  Voor zover ik het kan overzien zijn er in de komende maanden geen data waarop we niet zullen kunnen trainen. Wel kunnen we binnenkort eens kijken wanneer we naar Meijendel zullen gaan om daar te lopen.

 5. Oud papier
        Lever je oud papier niet in bij Avalex.
  Bij DHL kun je je oud papier kwijt. Rechts van de ingang staat een grote groene container waar je papier en karton in kunt storten. De opbrengst van het oud papier komt ten goede aan de jeugd van DHL.
  Ook staat er een kledingcontainer van KICI, waar je kleding en schoenen in kwijt kunt die je zelf niet meer draagt. Zo krijgen deze artikelen op een of andere wijze een tweede leven.

 6. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind april (
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).