Februari  2015                                                                                                                             

                                                                                                                                            

FELIXERTJE

 

 

1.    Nieuwe gezichten

2.    Operaties/slepende blessures

3.    Sportieve prestaties

4.    Pers

5.    Komende prestatieloopjes

6.    Planning komende maanden

7.    Loopschoenen kopen

8.    Oud papier

9.    Kopij volgende nieuwsbrief

 

Hallo allemaal,

 

We zijn allemaal alweer een jaartje verder gevorderd en daarmee ook een jaartje dichter bij het vijftig jarig jubileum van onze loopclub aangeland. Of en hoe we dat gaan vieren, dat weet ik niet. Daarover zullen we ongetwijfeld binnen niet al te lange tijd een keertje gaan brainstormen, want voor je het weet zitten we in het jubileumjaar 2016. Overigens is er dit jaar al een jubilaris en wel eentje die liefst twee keer zo oud is als Felix. DHL viert dit jaar zijn eeuwfeest.

 

Henk Zwijnenburg

 

 

1.    Nieuwe gezichten
* We hebben twee nieuwe leden bij de wandelgroep. Jan Frentrop is eind vorig jaar de gelederen van deze groep komen versterken en Koos Vermeulen volgde begin dit jaar zijn voorbeeld. We wensen beiden veel wandelplezier bij de club.
* Oeps, daar had ik me vorige keer toch een blundertje begaan bij het voorstellen van Gerard. Ik noemde hem Gerard de Bakker, maar die achternaam draagt zijn partner Sylvia terwijl Gerard zijn eigen achternaam gebruikt. Hier dan de juiste naam, die luidt Gerard v.d. Leeden. En hij is inmiddels van zijn blessureleed verlost en daarmee ook overgestapt van de wandelgroep naar de basistrimgroep.


2.    Operaties/slepende blessures
Helemaal zonder blessureleed kunnen we niet binnen onze club.
* Iemand die ik eigenlijk al eerder ten tonele had mogen voeren, maar die om voor mij wel begrijpelijke redenen het beeldscherm c.q. papier niet eerder haalde is André Boer. Hij loopt al langere tijd niet meer. Voor mij was dat niet geheel vreemd want als Siem de Lange niet loopt, dan loopt André doorgaans ook niet. Maar onlangs sprak ik hem toen hij – met Siem – naar de maandelijkse sauna kwam. Wat blijkt, André loopt niet omdat hij al langere tijd geblesseerd is en dat had ik in elk geval niet op mijn harde schijf opgeslagen. Hij heeft last van één van zijn heupen en dat belet hem structureel het hardlopen.
* Harrry IJzendoorn heeft artrose verschijnselen aan beide knieën. Hij mag in elk geval voorlopig niet hardlopen. Tennissen lukt nog wel, maar dan met pijnstillers. Hij hoopt over een tijdje wel bij de wandelaars mee te komen lopen. En of hardlopen er daarna nog inzit??
* Jan Groenewegen en Siem de Lange zitten nog altijd in de lappenmand. Helaas geldt dat ook nog steeds voor Joke Verberg en Leo Romberg.
* Ik wens iedereen namens alle leden een voorspoedig herstel toe.
En nu maar hopen dat ik iedereen heb gehad!! Zo niet, meldt dat dan even aan mij.


3.    Sportieve prestaties
Hieronder weer verslagen en uitslagen van loopjes en lopen waaraan leden van onze club in de afgelopen maanden hebben meegedaan. Althans, datgene waarvan ik weet heb omdat ze mij zijn doorgemaild of doordat ik er op de club iets over heb gehoord.

Meijendelloop
Dit jaar is Joop Raaphorst zonder ‘zijn’ meiden (Annemieke, Emma en Joke) eenzaam afgereisd naar de 6e editie alweer van de Meijendelloop. Zij hadden allen een goed excuus om deze mooie 25km-loop dit jaar ongewild aan zich voorbij te laten gaan. Het werd een frisse (3˚C.) maar weer prachtige loop. Om 08.00 uur vanaf de ‘Boerderij’ over het fietpad naar het natuurgebied Ganzenhoek bij de Wassenaarseslag, dan via een aldoor stijgend en weer dalend schelpenpaadje naar de watertoren in Scheveningen en na 20km over de Waalsdorpervlakte weer terug naar het startpunt.  Genoeg heuvels dus om deze loop behoorlijk zwaar te maken. De opkomende zon, het golvende landschap en de nog resterende herfstkleuren vormden een prachtig decor langs het lint van circa 250 hardlopers. Gelukkig kon Joop aansluiting vinden bij een groepje van zo’n tien lopers waaronder drie dames van ‘De Hardloper’ uit Schipluiden. Zo werd het gemis van zijn Felix-dames toch nog een beetje goed gemaakt! Naarmate de afstand toenam sloeg de vermoeidheid dus iets toe. De finish van Joop leverde een eindtijd van 2u19 op, weer een T-shirt, gratis koffie met appeltaart en bovenal een tevreden gevoel. In de volle ‘Boerderij’ volgde een gezellige afsluiting met de overwegend vermoeide maar wel enthousiaste finishers. Als het allemaal mee zit loopt Joop volgend jaar zijn zevende Meijendelloop, als het even kan weer met ‘zijn’ meiden. Deze loop, als opvolger van onze eigen Oude Leede Loop, blijft een mooie belevenis.

Andere loopjes
Verder heb ik alleen uitslagen van verschillende lopen gevonden op internet. Die vind je hieronder, zonder enige verdere toelichting of andere opsmuk omdat ik daarover niets van de deelnemers heb gehoord.
Vind je jezelf niet terug in deze lijst en heb je wel meegedaan aan een prestatieloop? Als je je uitslag wel hebt doorgegeven, dan zit ik fout. Wil je een volgende keer wel de Felix-annalen halen? Geef me dan - liefst via de mail met een klein sfeerplaatje - even door als je ergens hebt gelopen, al dan niet voorzien van een eindtijd. 

Naam prestatieloop

Naam lo(o)p(st)er

Afstand (km)

Eindtijd (uur)

Zevenheuvelenloop Nijmegen

Annemieke v.d. Plaat

15

1:28:51

 

Carmen Kooloos

15

1:33:00

 

Doreen Pouwels

15

1:33:18

 

Simone Stadhouders

15

1:36:40

 

Yolanda Verburg

15

1:52:07

Klaverbladloop Zoetermeer

Joop Raaphorst

15

1:19:18

Halve Marathon Vlaardingen

René Sjerp

21

1:32:39

 

René eindigde als 43e van de 235 gefinishte lo(o)p(st)ers

Bonte Haas Loop

Tamara Havinga

5

0:34:46

 

Yvonne Havinga

5

0:35:104.    Pers
* In het Algemeen Dagblad is een uitgebreid artikel gepubliceerd over Joop Raaphorst en zijn honderd marathons. Dit alles in het kader van een terugblik op het jaar 2014. Bij het artikel was een mooie foto geplaatst van Joop met diverse trofeeën waaronder de bokaal die hij van Felix kreeg.
* In zowel het Algemeen Dagblad als in de Delft op Zondag is een stukje geplaatst over het inlossen van goede voornemens door bij Felix te komen lopen. Als het goed is, dan is een soortgelijk stukje ook gepubliceerd in de Ypenburgsche Courant.


5.    Komende prestatieloopjes
Deze keer laat ik het geheel aan jullie fantasie over of, en zo ja waar, jullie de komende maanden aan prestatielopen of wandellopen mee willen doen. Ik verwacht sowieso dat er leden gaan meelopen bij de CPC-loop in Den Haag.
Je kunt zelf kijken op de wandelagenda of op de hardloopkalender.


6.    Planning komende maanden
Er vallen in de komende drie maanden geen feestdagen samen met onze vaste trainingsdagen. Wat dat aangaat zullen alle trainingen dus gewoon doorgaan.


7.    Loopschoenen kopen
Ben je aan nieuwe loopschoenen toe? Kijk dan bij Maltha Sport op de Oude Langendijk in Delft. Je krijgt als Felixlid 15% korting op de Malthaprijs. Ik denk dat je ook bij andere sportzaken wel korting krijgt als je zegt dat je lid bent bij ons.


8.    Oud papier
Bij DHL kun je je oud papier kwijt. Rechts van de ingang staat een grote groene container waar je papier en karton in kunt storten. De opbrengst van het oud papier komt ten goede aan de jeugd van DHL.
Ook staat er een kledingcontainer van KICI, waar je kleding en schoenen in kwijt kunt die je zelf niet meer draagt. Zo krijgen deze artikelen op een of andere wijze een tweede leven.


9.    Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind april 2015 (
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).