Augustus 2016                                                                                                                             

                                                                                                                                            

FELIXERTJE

 


1.    Sportieve prestaties

2.    Fietsen

3.    Website

4.    Slepende blessures enz.

5.    Herinneringen/Anekdotes

6.    Planning komende maanden

7.    Loopjes komende maanden

8.    Kopij volgende nieuwsbrief

           

Lever je oud papier in bij DHL!! Dat levert DHL geld op voor haar jeugd.


 

Hallo allemaal,

 

We zijn een willoos tijdperk ingetreden. Niet dat wij geen wil meer hebben, maar toch …… wij hebben geen Wil meer. Wil heeft samen met haar Anton ons drukke Randstedelijk gebied verruild voor het o zo rustige Drentse platteland. Ze laten daar een huis bouwen en gaan die bouw vanuit een huurhuis, dat eveneens in Ruinen staat, volgen. We hebben op 9 augustus afscheid van Wil genomen en wensen beide alle geluk toe in het Drentse. Maar we hopen Wil zo nu en dan toch eens terug te zien, hetzij hier op de club hetzij in Ruinen.

Afgelopen dinsdagavond was tijdens de training niet merkbaar dat Wil er niet meer bij was. Er werd tijdens het trainen minstens zoveel gekwekt als in de dagen dat Wil er nog wel was.

 

Henk Zwijnenburg

 

 

 1. Sportieve prestaties
  Hieronder weer verslagen en uitslagen van loopjes en lopen waaraan leden van onze club in de afgelopen maanden hebben meegedaan, voor zover de tamtam mij daarvan mededeling heeft gedaan. Zoals je ziet zijn het er deze keer zover ik dat weet niet zo veel geweest.
   
  Ladies Run Rotterdam (zo 29-5)
  Rotterdam was bij deze 10e Ladies Run eigenlijk Roze Dam. Meer dan 9.000 vrouwen deden in roze kledij mee aan deze loop voor het goede doel Pink Ribbon. Onder hen twee Felix-dames die zusterlijk aan deze loop meededen. Ze startten gezamenlijk op de 10 kilometer en ze kwamen samen over de finish in een tijd van 1:01:55 uur. En de dames waren Emma van Sandick en Annemieke van der Plaat.

  Oranjeloop Kwintsheul
  Joop Raaphorst deed in het altijd gezellige Kwintsheul mee aan de Oranjeloop en wel meer specifiek de 10 kilometerloop aldaar. Hij finishte hier in een tijd van 54:27 minuten

  Midzomerloop Bleiswijk
  Joop Raaphorst heeft ook aan deze loop meegedaan. Hij liep hier op een woensdagavond de 15 kilometer in 1:21:39 uur. Net als in Kwintsheul had hij niemand bereid gevonden om hem bij deze loop te vergezellen.

  The Hague Urban Trail

  Ja, als je een “urban trail” in Den Haag organiseert, dan moet je natuurlijk die plaats ook op z’n Engels benoemen. Omdat die Hageneesen c.q. Hagenaeren dit zelf niet voor elkaar kregen - zij noemden de loop op z’n Eng-Haags “Den Haag Urban Trail” - heb ik het in de kop van dit onderdeeltje dus maar voor ze gedaan.
  Eigenlijk hadden die Hageneesen/Hagenaeren dit loopje over 10 kilometer of wel six-point-two English miles gewoon op z’n Nederlands “Parcours door de stad Den Haag” moeten noemen, maar dat kan in het Haegje echt niet meer. Tamara Havinga heeft zich op deze stadse loop gestort en draafde niet alleen over straten en laenen maar ook door een parkeergarage, een café, de ’s Gravenhaagsche Stadsrijschool (wat zouden ze daar in vredesnaam berijden??), door de Grote Kerk en over het podium van de Koninklijke Schouwburg. Ik had van Tamara al gehoord dat er geen eindtijden werden geklokt bij deze trailloop en na het zien van een paar filmpjes en foto’s snap ik wel waarom ze die tijden niet noteerden. Het leek meer op een grote fotosessie van wandelende, flanerende en om Haagse Harry staande mensen in hardloopkledij dan op een trimloop. Maar al met al was het, zo vertelde Tamara, wel een hele leuke ervaring om eens te doen.

 2. Fietsen
  Er lijkt een nieuwe loot te gaan groeien aan onze loopclub. Deze keer heeft de te beoefenen sport niet zozeer te maken met het lopen, maar meer met wat lopers kunnen gaan doen als het lopen niet meer zo goed gaat en wandelen niet als een leuk alternatief wordt gezien.
  Het gaat hier om een groepje leden dat is gaan fietsen. Voorlopig gaat het fietsen, als ik het allemaal goed heb gevolgd, nog niet geheel gestructureerd. Het is dus zaak om, mocht je eens willen gaan fietsen in plaats van lopen, goed te informeren of en zo ja wie er gaan fietsen. Henny Pronk is de aanstichter van dit groepje enthousiastelingen en hem kun je hierover dus gerust benaderen.


 3. Website
  Heel veel ontwikkelingen zijn er in het afgelopen kwartaal op het front van de nieuwe Felix-website niet geweest. Ikzelf moet nog aan de slag om de geschiedenis verder uit te diepen. Op de website van DHL is bij ons onderdeel onze website aan de beschrijving toegevoegd.

 4. Slepende blessures enz.
  Deze keer wil ik eens weinig aandacht schenken aan de langdurig geblesseerden, maar de gelegenheid eens aangrijpen om langduriger afwezigen even in het zonnetje te zetten.
  * De eerste langdurig afwezige is, of eigenlijk was, Wim van Geest. Hij had weer hartproblemen gekregen en was daarom even gestopt met lopen bij de club. Na enige tijd, juist op het moment dat ik hem eens benaderde om te informeren naar zijn wel en wee, begon hij - onder de bezielende leiding van zijn vouw Joke - weer heel voorzichtig wat te trimmen. Hij is net weer teruggekomen van weggeweest bij Felix.
  * Simone Stadhouders hadden we ook al een tijdje gemist. Drukte op haar werk en thuis hebben er, na een blessure, voor gezorgd dat ze niet aan lopen bij de club toekwam. Na de zomervakantie wil ze weer aansluiten.
  * Voor Piet Wolff geldt voor wat de drukte betreft hetzelfde. Hij heeft het zo druk dat lopen bij de club er even niet van kon komen. Ook hij hoopt na de zomervakantie weer aan te haken.


 5. Herinneringen/anekdotes
  Niemand van jullie heeft enige herinnering/anekdote aangeleverd. Dus deze keer blijft deze rubriek leeg.
  Wie, o wie waagt het om voor het volgende “Felixertje” wél een bijdrage aan te leveren?

 6. Planning komende maanden
  Voor zover ik nu weet zijn er de komende drie maanden geen zaken die de aandacht vragen. Wel kan ik me voorstellen dat we nog een keer naar Meijendel of een ander natuurgebied gaan om daar eens te trainen.

 7. Loopjes komende maanden
  Om niet al te veel tijd te steken in zoeken naar loopjes in de omgeving noem ik nu slechts drie prestatielopen die in de komende maanden worden gehouden, te weten:
  * 13 augustus: Bradelierloop in De Lier (5 en 10 km)
  * 24 september: Rijk Zwaanloop in ’s-Gravenzande (5 en 16 km)
  * 24 september: Vredesloop Den Haag (5 en 10 km)
  Zelf zal je mogelijk ook wel een of ander loopje op het oog hebben, als je ergens je prestatie eens in een loopje wilt meten. En anders kun je op internet op de nodige sites ook prestatielopen vinden.

 8. Kopij volgende nieuwsbrief en nieuwe ideeën
  Je kunt kopij voor de volgende nieuwsbrief bij mij aanleveren tot in elk geval eind oktober 2016 (
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).